Saturday, July 27, 2013

Reperele orasului

Orasul mi s-a parut, intotdeauna mai stabil decit orice..Chiar si decit universul..Cu toate schimbarile lui, cu tot ce s-a intimplat..El a fost identic cu el, dintotdeauna..Scara lui palpabila a fost mai apropiata decit scara infinita a universului..
Stiu, exista experiente inalte si trairi incredibile care pot acoperi usor amintirile..E adevarat..Exista multe.. Multe lumi care pot face orasul sa para insignifiant..Sint universuri pline de atitea forme si culori cite n-ai putea intelege in miliarde de vieti..Sint experiente care te pot aduce printre spiritele globale.. Sint logici care acopera variante neimaginate de lumi cu un numar neimaginat de dimensiuni..Exista cunoasteri de toate formele, care fac din tot ce se stie, inca, cazuri absolut particulare si derizorii..Da, exista..Sau ar putea exista, si e normal sa fie asa, pentru ca, fie ca recunoastem, sau nu, sintem la inceputul stiintei..Exista..Multe..Atitea..
Dar, vezi tu, orasul nu a intrat in jocul evolutiilor..El a ramas ca un prieten adevarat, desuet un pic, invechit un pic, dar alaturi de toate amintirile..Si care ne povesteste despre noi cei din trecut, si ne ajuta, cu sfaturi, sa depasim problemele de acum..
Sigur, orasul e plin cu energiile de toate felurile, ale locurilor..E plin cu spirite de la cele mai inalte, la cele mai joase..E acelasi mozaic controversat..Dar e la fel..Si asta ma intriga..Dar ma si face sa ma simt altfel, si altfel, cind mai increzator-arogant, cind mai umil-neinsemnat, cind ma plimb prin locurile lui, ale orasului..

No comments:

Post a Comment