Tuesday, July 30, 2013

Cautari identice

Am fost intotdeauna fascinat de jocul artistic al curbelor..Am studiat variante complicate de trasaturi, de proportii, de imbinari de trairi artistice..Am calculat, am experimentat, am exersat combinatii de alambicari artistice ale unor forme posibile..
Simt proportiile autentice..Asa cum le simt toti, in interior..Vad armoniile invizibile..Pe unele dintre ele le pot explica..Dar pe cele mai multe nu ..Pot spune doar ca imi sint subiectiv-profunde..
De multe ori comunic cu constiintele..Pornesc de la generalitati anoste..Universal-acceptate..Apoi merg spre unele subtilitati, cumva accesibile..Care, daca, sint acceptate, si ele, continui spre alte adincimi..Sau spre variante de adevaruri, de diferite niveluri..Rasucesc variantele, ca sa cunosc cit de mult merge cunoasterea in partenerul de conversatie..Pun intrebari, storc raspunsuri posibile..Si continui, mergind spre orice variante posibile, sperind la urme de subtilitate, de oriunde, sub orice forma..Si orice subtilitate descoperita imi aduce fericiri incredibile..Si folosesc orice varianta, ca sa descopar in fiinta celuilalt capacitati inca ne-explorate.. Caut in ceilalti asa cum caut in mine..Asa cum caut in constiinte parteneri nestiuti de cautari de adevaruri..
Vezi tu, inca ma caut eu, pe mine..Ma caut si in mine, si in ceilalti..Caut sa simt cine sint, inca..Si sa descopar, in acelasi timp, cine sint ceilalti..Si cit din noi este, inca, impreuna, in toate cautarile astea, ale eurilor proprii, sau ale adevarurilor dimprejur..
Cautam, ne cautam, ca sa ne gasim, cumva..Aici, sau oriunde altundeva..Si sa ne explicam..Orice..

3 comments:

  1. Cred ca am mai vorbit undeva despre oamenii oglinda... cei in care ne regasim imaginea... prin ei de fapt ne cunoastem pe noi sau cine suntem noi in raport cu ceilalti... Undeva intr-un blog vorbeam despre intalnirile "intamplatoare" ca fiind acele intalniri cu anumiti oameni care ne-au schimbat viata... au starnit in noi acele laturi necunoscute, acele capacitati nebanuite... in general ce tin de spiritualitatea noastra... O gandire profunda, descoperirea unor talente artistice aflate in stare latenta, sau pur si simplu oameni care ne-au deschis o anumita cale in viata... Acestia sunt oamenii cheie pe care ii intalnesti absolut din intamplare, dar nu total intamplator... in tine exista acea dorinta de a schimba ceva sau de a te deschide spre ceva si atunci omul acela parca vine in intampinarea dorintei tale... Mie mi s-a intamplat acest lucru... am intalnit un OM care mi-a schimbat viata deschizand mintii mele o perspectiva pe care o tanjeam de mult...

    ReplyDelete
  2. In oglinda celorlalti ne reflectam continuu, cind vedem si simtim cum ne percep..Si imaginea asta reflectata nu e prea incurajatoare, sincer sa fiu..Ba chiar..
    Acuma nu trebuie sa ne lasam influentati de ceilalti, atunci cind ne stim propria valoare.. In nici un caz..Desi e atit de greu, atiiiiiiiiiit de greu sa continuam..Eu am trecut prin multe depresii, induse toate de mediu..Pentru ca eu, ca stil, sint profund pozitiv si constructiv..Dar, se pare ca nu a fost suficient..
    Ce spui tu, despre intilnirile cu oameni exceptionali, care sa ne determine destinul, e adevarat..E un noroc urias cind ni se intimpla asta..Plesu si Liiceanu au avut o emisiune pe tema asta aici http://www.youtube.com/watch?v=ujNCIVZ7SW0

    ReplyDelete
  3. La mine nu a fost o intilnire cu un spirit care sa ma transforme..In schimb am avut multe intilniri cu idei si concepte, care mi-au schimbat felul de a gindi..Enorm de multe.. Am acumulat continuu, si asta m-a facut ce sint acuma..
    De fapt, asa cum se spune, invatam toata viata.. Ne transformam prin cunoastere..Devenim variante mai bune ale fiintei care am fost.. Trecem prin iad, si rai, iar, si iar.. Uitam, si ne amintim, ca sa uitam iar, si sa ne amintim iar..Mie procesul asta mi se pare a fi esenta vietii si a devenirii noastre..

    ReplyDelete