Saturday, July 27, 2013

Istorii obligatorii

Traim intr-o secventa infinit mica dintr-un timp universal infinit mare..Traim intr-o clipa dilatata, ca intr-un acvariu cu peretii transparenti inspre trecut, si opaci inspre viitor..Un acvariu plin cu fluide de densitati diferite.. Inotam intre oceane de apa, aer, eter..Dar si intre oceane de constiinte, cu viscozitati diferite.. Avem amintirile ca vesta de salvare, si sperantele ca butelie de oxigen..
Lumea e complicata si amestecata..Asa a fost dintotdeauna..Evolutia ei a fost continua, fara pauze..Au existat transformari mai lente, sau mai bruste, pe tot firul istoriei..Continuu..
Noi sintem infinitati mici la scara istoriei..Rotite care au cautat sa se angreneze in mecanismul asta schimbator al societatilor..Piese care si-au schimbat forma pentru a ramine functionale..
Se spune ca adaptabilitatea e functie de inteligenta..Si invers..Dar cita inteligenta sa ai ca sa te poti adapta la schimbarile astea atit de bruste?..Cit de tare sa fii sa rezisti la atiiiitea rasuciri de istorii? Am trecut prin atitea dileli ale timpului, ca ma intreb daca ce ramine din noi dupa atitea adaptari e o fiinta umana, sau un robot..Sau un mutant cu caracteristici complet schimbate..In fine..Rezistam inca, noi cei din linia intii..

No comments:

Post a Comment