Sunday, July 14, 2013

Omul din origine

Timpul schimba..Schimba tot, si mediul, si natura, si pe noi..Toate evolueaza..Se transforma ireversibil..
Inainte religiile absolutizau meta-fiintele..Constiintele erau superioare, absolut-puternice, si unice, in constructia lor..Dar, timpul a trecut, stiinta a mers inainte, s-au descoperit atitea, si, oamenii au schimbat si conceptii, si tabu-uri, si constiinte..Astazi vechii zei s-au mutat..Nu mai sint sus..Nu..Sint chiar in noi..Noi oamenii am devenit eroii lumilor transformate..
Astazi toate se raporteaza la om..La el insusi, cu toate cite are, bune, si rele..Astazi el e cel singur..Pentru ca asa a devenit..El si-a construit toate technologiile, s-a inconjurat de ele, ca intr-un turn de fildes, si s-a retras din social..Probabil a facut asta ca sa mediteze la propria lui conditie..Cred..
In science fiction se studiaza cum mediul tehnologic influenteaza natura noastra profunda..Cum simtim, cum gindim, si cum, din ratiuni darwiniene tre'sa ne adaptam..Acuma, spre ce ne indreptam, inca nu stim..
Se vor mai scrie carti, face filme, blabla, care sa prezinte scenarii, sa puna intrebari, sa sugereze posibile raspunsuri..Timp in care, noi traim..Si ne transformam..

No comments:

Post a Comment