Friday, October 18, 2013

Magia ecranelor

Vineri seara incepea o alta viata..Una diferita de restul..O viata in care magia inlocuia mai usor unele realitati.. Ecranul vietii se schimba cu unul nou..Timpul curgea diferit..Si noi savuram magii cu toate aromele din lume..
Un spectacol proiectat pe un ecran e o calatorie prin alte lumi..Lumi in care evadam, pentru un timp..
Spectacolul de vineri seara a insemnat, pentru mine, un film..Gioconda fara suris se cheama, facut prin 1967, foarte-foarte interesant..O intilnire din intimplare a 3 fosti colegi, si o reamintire a timpurilor frumoase, de altadata..O reintoarcere a unor iubiri trecute, si o revenire la prezent..O revenire ca o aterizare in aceeasi realitate, care seamana, cumva, cu cea de atunci..Pentru ca personajele au pastrat, prin timp aceleasi egouri.. Sigur, privim filmul detasati, cu intelegerea omului de acum, care intelege, si trece peste propaganda de atunci, cea fara de care nu era lipsit nici un act artistic..
Cred ca persoana noastra poate fi definita prin temperament, capacitatea de a invata, pasiunea/placerea pentru ceva, entuziasm, etc..Asa cred, acuma.. Sigur, sint o gramada de toate celelalte "caracteristici", dar derivate, probabil..Pastram, insa, o dorinta constanta..Sa ne eliberam de reguli in weekend, si sa privim la magiile unor alte realitati, cu alte personaje..Cu care am vrea sa ne identificam..

No comments:

Post a Comment