Monday, October 7, 2013

Urcari si coboriri

Oamenii sint universuri unice..Combinatii singulare de capacitati, stiluri, calitati..De perceptii..De cind exista istoria nu s-au repetat niciodata, identic, 2 oameni..
Fiecare isi are constructiile proprii in minte..Lumile lui..Mai simple, sau mai complicate..Cu bune, si rele, intr-un echilibru relativ..Cu cit lumile sint mai mari, cu atit capacitatile, imaginatia si simturile sint mai acute..Cu atit perceptia e mai clara..
Bine, simturile acelea efective ne arata o realitate fizica..Dar noi traim, de fapt intr-o realitate interioara..Avem stari, si treceri..Stari care au o profunzime direct proportionala cu spiritul..O fericire a unui spirit autentic e un extaz de suprapuneri de opere de arta vizualizate cu o pasiune infinita..Dar o tristete este o cadere abisala, o legare cu lanturi, si o expunere nuda in fata tuturor demonilor..O tristete e o depresie a neputintelor atitor capacitati inchise si legate cu aceleasi lanturi, ca si autorul..
In ziua de azi nimic nu e usor..Toti suferim in aceeasi lume..Doar o percepem altfel..
Ce poate fi mai greu decit sa simti durerea aceea care e invizibila celorlalti? De oriunde ar veni ea..
Azi toti ne adaptam la o lume in schimbare continua..Unii mai usor, altii mai greu..Iar lumile interioare uneori ne ajuta, alteori nu..Sigur, facem eforturi, si continuam..Uitind ce a fost..Atunci cind putem sa..

No comments:

Post a Comment