Monday, October 28, 2013

Fericire vs bani

Uneori am impresia ca fac o absurditate ca scriu ceva..Nu stiu de ce..Ca si cum as face ceva nepermis, pentru ca sint constient ca orice as scrie e criticabil, si nu are adevar, decit asa, poate, din intimplare..Asta desi stiu ca incerc sa pun adevar in fraze..Si, pe urma, ma gindesc, ca, hai sa zicem prin absurd, ca ar fi ceva adevar, cui sa-i mai pese azi de asa ceva? Poate doar cuiva interesat de ceva adevaruri..Altfel..
Cica banii n-aduc fericirea..Acuma, fraza asta nu e o axioma, si atunci ne intrebam: care bani, care fericire? Adica banii aia reali, sau ideea de bani? Sau banii sub forma de toate chestiile imaginabile: o vila somptuoasa cu vedere la laguna, un yacht futuristic, o masina futuristica, un avion-elicopter futuristic, un cont in banca obez, o excursie in jurul lumii, un concediu pe o insula tropical-exclusivista? Iar fericirea, care dintre fericiri, ca-s o infinitate? Fericirea aia suprema? Aia care sa ne duca la extaz? Sau fericirile alea mici sau medii?
Pai banii au si ei o anumita putere, se pot cumpara multe cu ei, dar nu chiar toate, cred..Chiar daca, se spune, ca toate au un pret..Uite, de exemplu, nu poti cumpara timp; daca ai 80 de ani, oriciti bani ai avea, nu mai poti cumpara, sa zicem, inca 20 de ani, pentru ca asta e in ADN, si pe ala nu-l poti modifica..
Fericirile sint date de trairi, de ce simti, de educatia, si experientele tale..Si nu zic asta pentru ca nu am bani multi, o spun pentru ca am experimentat pe pielea mea..Fericirea iti vine din asteptarile, si actiunile tale..Din lucruri mici, sau mari, in general legate de anumite reusite, sau nereusite..Daca, sa zicem, ai o asteptare mare, muncesti mult pentru ea, si se realizeaza, atunci si fericirea e mare..Dar, o fericire mare poate fi si suma mai multor fericiri mici..Depinde de punctele de vedere, ale tale, sau, uneori, ale celorlalti..Sint muuulte de spus..
Noi traim o viata compusa din fericiri, si nefericiri, de toate marimile, formele, si culorile..Traim o viata de stari diferite atunci cind simtim pe pielea noastra senzatia drumului dintre o fericire, si o nefericire..Sau invers.. Avem emotiile urcarilor, si coboririlor..Asa sintem..

No comments:

Post a Comment