Wednesday, October 30, 2013

Iluzii confuze

Nimeni imprejur..Nimeni pe drum..Nimeni, acum..Imi mai suna in urechi un cintec despre un calator singuratic, de mai demult..Un cintec romantic ce a fost atunci, din vremurile alea, si care s-a decolorat, dupa atitea cuceriri artistico-technice..Sigur..In timp, toate au explodat, s-au facut cintece peste cintece, variante la variante, care mai de care mai sclipitoare..Si mai stupide..S-a pierdut esenta, in toata goana asta dupa celebritate si bani..S-a pierdut spiritul, si simtul..Nu mai e nimic adevarat..Nimic..Totul e mizerabil.. Dezgustator, si obscen..
Cintecele adevarate sint alea simple, si care iti povestesc despre cine erai..Pentru ca nu poti sa crezi in aiureli, daca fiinta ta nu e dispusa sa faca asta..Daca ai valori, te lipesti de valori, ca vrei, sau nu..
Ce bine ar fi sa fie totul simplu si direct, asa cum a fost mai demult..Lumea inventeaza mode, doar ca sa nu se simta singura, si uitata..E de inteles..Dar nu de acceptat 100%..Si zic asta nu pentru ca-s nostalgic, sau blocat in unele variante de trecut pe care sa le consider nedepasibile, o, nu..Dar parca mi-e dor de inventivitatea vremurilor alea pline de seve..Daaaa..Acuma, mm, hai sa spunem ca ne facem ca credem ca mai exista creativitate, ca atunci, dar ca vremurile vor nush ce efecte speciale, ca asta impresioneaza..E posibil..
Mai nene, daca nu mai e mister, e aiurea..Adica de ce sa citesc ceva, sau sa ascult altceva daca nu ma provoaca sa ma gindesc, si sa-mi imaginez? Adica sa vad tot explicat asa, pur si simplu? Si, hai sa fim seriosi, explicat ce anume, si in ce fel? Pentru ca totul e complet stupid..Dar absolut complet.. Pentru ca simt ca mi se sugereaza intr-un fel ciudat niste aiureli..In fine..
Ma uitam de ex, la cum au evoluat unele emisiuni..Uite, Badea, la antena 3..El e genial ca showman, dar cam depasit..Bendeac a fost dat afara..Celelalte emisiuni latra a pustiu..Banciu ii e mult superior ca-cultura si elaborare a emisiunilor, lui Badea..Gidea e anost, inform, si neinteresant, oricit s-ar chinui..Doamna Avram face reportaje pe teme technico-sensibile, care sa-i aduca premii..Parca s-au tabloidizat toate nene.. Televiziunile se dovedesc a fi cumparate, prin faptul ca injura adversarii politici ai proprietarilor..Ce sa fie mai clar de atit? Unde e presa echidistanta, care sa slujeasca intereselor celor multi? Si asta ca sa nu spun de toti ceilalti..O varza informa, care latra ca sa-si primeasca simbria de la vreun patron obscur, cu interese de moment..Ce lume amestecata..Cum s-au vindut toti, intr-o lume confuza..Cite iluzii pierdute..
Nu e nimeni pe drum..E o singuratate cosmica in toata lumea asta plina de amagiri..

No comments:

Post a Comment