Saturday, October 5, 2013

Comunicari pentru spatiile dintre

Rautatea a fost adusa din spatiu..Sigur..Ne-a fost indusa..Pentru ca noi eram buni din zorii civilizatiilor..Noi eram capabili numai sa iubim, si nu stiam nimic altceva..Dar ne-a fost trimisa rautatea, nu se stie de unde..Suna aproape a dogma..Cel putin a una in care ne-ar placea sa credem..Istoria a inregistrat un sir de evenimente care nu e al nostru, noooo, noi s'tem civilizati dom'le..Noi, adica noi toti..
De ce oare am inlocuit comunicarea cu rautatea? Adica eu, oricine as fi, daca vad ca nu ma inteleg cu cineva, gata, primul instinct e sa-l rezolv..De ce? Am fost invatat asa, sau am inteles asa lectia supravietuirii mele? Sigur, eu-eu, atunci cind nu puteam comunica cu un personaj, il injuram metodic, in gind, si-l lasam in durerea lui..
Sigur, pot exista si comunicari partiale..Au si ele rolul lor..
Am zis asta pentru ca lumea m-a inteles gresit de fffff multe ori, si n-a fost bine deloc sa simt ca sint privit complet gresit..Si s-a intimplat des..Mult mai mult decit mi-as fi imaginat..Asta e..
James Bond spune o chestie, in Casino Royale, intr-o scena la masa cu Vesper, cind minca-caviar, si bea sampanie: "de ce aceia care nu pot sa primeasca un sfat sint cei care insista sa dea unul?"
Si comunicarea presupune un nivel intelectual decent, cred..Nu?
PS Cuvintele in fluviu nu inseamna comunicare..E doar o forma de a masca o lipsa..Cred..

No comments:

Post a Comment