Sunday, October 20, 2013

Kitsch

Multi mimeaza..Traiesc simulind..Ca niste actori..Prosti..Profund prosti, nu doar in incercarea de a juca un rol..Dar fericiti..Pentru ca supravietuiesc asa..Printre nefericirile celorlalti..Pe care le observa, si care le da satisfactie..Cred, nu stiu sigur, pentru ca lumea lor e blocata, si inexprimabila..
Prostii sint seriosi..Ei nu discuta decit despre ce considera ca e social-corect, si inalt..In nici un caz nu vor spune ceva despre erotism, de ex..Hahaha, reactia lor ridicola e singura manifestare a unui fel de sinceritate, care se mai vede dincolo de trasaturile imobile ale fetei, si corpului..Adica; tac, se uita fix la tine, te lasa sa te desfasori, pozitia e la fel de rigida, de crezi ca-s propriile statui:))) Si, dupa ce termini ce ai de spus, dupa citeva secunde de tacere, te vor pune la punct, metodic, si, dupa mintea lor, bine gindit..Zic dupa mintea lor, pentru ca iti desfasoara in cuvinte o mare serie de clisee..Caci ei, am uitat sa spun, sint la un nivel intelectual care nu deosebeste ceva de altceva..Si, poate ca nu le trebuie..Ei fac copy/paste cu clisee, adica chestiile alea cu care mai sint de acord ceilalti idioti..Au creierul asediat de timpenii, adunate in timp..
Da, prostii sint seriosi, ei nu au dubii..Tot ce stiu ei e sigur..Indubitabil..
Bun, am inceput sa spun despre astia, pentru ca ei sint socialul de azi, in cea mai mare parte..Si daca sintem unde sintem, tre'sa le multumim..De fapt, de la inceput am vrut sa vb despre kitsch, sau chici, cum s-ar scrie, e aceeasi varza de prost gust amestecat..Si am inceput sa scriu despre prosti, pentru ca, kitschul e conform cu ei..E forma pe care o inteleg..Forma fara fond..Si e o chestie; intre geniu, si nebunie, e doar un pas, cum se spune..La fel si intre o opera, si un kitsch..Poti vedea niste k foarte migalite, cu multe detalii..Adica bine finisate..Dar, cind privesti tabloul/sculptura/scriitura de la distanta vezi o amestecatura..O mizerie, adica.. O prostie, o porcarie, un rahat, o scirbosenie, o dileala, orice.. Asta e ce pot construi ei..
Si ma iau iar de ei pentru ca ar trebui dusi la zoo, si pastrati acolo..

1 comment:

  1. Si mai e ceva legat de prosti..De fapt sint mai multe, dar manifestarile lor sint de observat..Cum rinjesc unii, cum vorbesc afectat altii, ce stridenti sint altii, ce miscari ridicole au (de fapt si daca s-ar misca bine, tot degeaba), ce rai, etc..
    Nu pot sa uit cum rid uneori prostii de altii ca ei..Ce gro-tesc..Ce bilci cotidian..

    ReplyDelete