Wednesday, October 30, 2013

Dorinte

Fiecare avem in minte idealuri..Care sint construite din cele mai bune parti pe care le-am perceput, din realitate, pe care le-am selectat, analizat bine, si aranjat in minte..Idealuri facute si ca sa avem un reper stabil..Care sa ne dea stabilitate, atunci cind timpul ne mai loveste cu nestiuturi destul de urite..
Am vazut la tvr o emisiune a dlui Cioroianu, care se cheama 5 minute de istorie..Exceptional demers, bine facut, si care ne arata, concentrat, felii de evenimente care au schimbat ceva esential in societate..Carol I, Regina Maria, asasinarea dlui Iorga de legionari, legionarii, Antonescu, cooperativizarea, tortionarii comunisti, etc..Ce frumos e sa pricepem, pina la urma, ca, ce sintem, e, de fapt rezultatul istoriei..
Mai tin minte, pe urma, seratele dlui Iosif Sava, cu discutiile lungi, si pline de ginduri, de viata, de un entuziasm al intelegerii valorilor..Sau atitea si atitea alte emisiuni facute de oameni autentici..
Avem nevoie continua de spirit..Pe care il cautam in idei, dialoguri, muzica, amintiri, in tot..Ne place sa zburam, chiar daca ne e frica, uneori de inaltimi..

No comments:

Post a Comment