Wednesday, October 9, 2013

Prezent si viitor

E o chestie, una maaare de tot..Spuneam intr-un post mai in amonte, ca arta a evoluat pina a ajuns bizara.. Adica intr-un fel semi-grotesc, care, cumva, seamana cu lumea de acum..Bun..Arta ca arta, ca e elitista, ca are lumile ei, etc..Dar daca ne uitam mai atent la lumea din care vine arta asta..Lumea cum e? Cum a ajuns dupa atita evolutie? Sa privim imprejur..
Statul..Ala de dirijeaza..O fi si el in criza? La ce se intimpla in USA, ca unii blocheaza bugetul doar pentru ca nu s-a pornit un razboi din care ar fi avut enorm de cistigat? Cine dirijeaza de fapt lumea? Ce oameni, cu ce interese? Bun..In Romanica cum e? Cit si cum se fura organizat de catre mafiile ajunse la conducere? Ha? O fi moral? Hai sa aplicam modul nostru traditionalist-rigido-invechit de gindire..Deducem ca moral, clar nu e.. Si atunci hai sa devenim hitri, si sa criticam..Sa birfim..Sa ne dam cu presupusul, si sa dam cu ei de pamint.. Cu toate ca, asta, nu prea ne ajuta..Ca ei ramin tot sus, noi tot jos, si solutii concrete nu prea sint..Asta e..
Cica anul asta e anul Caragiale..Ca mai toti anii de dupa Caragiale incoace..El a fost genial sa ne puna oglinda in fata, si noi geniali in a nega chestia asta..De fapt, daca ne gindim mai bine, asa a fost lumea dintotdeauna..Au fost inregistrate de istorie tot felul de rezultate ale rautatii..De la imperii, razboaie, omoriri in masa, discriminari..Si, mai nou, umiliri..Ca asa e fiinta, cica, sa calce pe orice cadavre pentru a reusi.. Adica asa s-au justificat unii..
Secolul asta e unul al technologiilor..Se vorbeste mult..Se consuma energii peste energii ca sa se detalieze tot felul de nimicuri, pe o planeta care are o crestere uriasa de populatie..Dar mai e ceva..
Intru pe youtube ca sa vad ce s-a mai inventat, de curiozitate..Si sint uimit continuu..Este absolut incredibil.. Mai nene, ce explozie de inventii si inovatii, ramii masca..Asa ceva..Ar merita sa scriu intr-un post cite chestii am vazut..Arhitecturi, roboti, yachturi, masini, avioane, rachete, etc etc..Totul e intr-o evolutie geometrica..Si cica asta e doar inceputul..Cred ca merita sa speculam pe chestia asta, de cum va fi viitorul..E un spectacol fa-bu-los.. Care nu se compara cu nimic din istorie..Asta sigur..

No comments:

Post a Comment