Friday, October 4, 2013

Scenarii si degustari

Noaptea trecuta am vazut miliarde de miliarde de filme de actiune..Nene, ce imaginatie, ce chestii, ce variante de fitze si figuri, oooo..Sa ramii masca si sa te si imaginezi ca si tu esti in mijlocul problemelor, e o chestie de trait o data in viata..De fapt, mai stii?
Azi m-am trezit de dimineata, clar, gata sa pornesc spre locul degustarilor de vinuri..M-am ambalat, m-am aranjat, fasonat, finisat, eram o bomboana de om, si pregatit sa-mi proiectez spiritul critic asupra vinurilor, care, na, vor fi degustate..Acuma, sincer, in cap mi se invirteau inca tot felul de filme de noaptea trecuta, si parca-parca aveam usoara tendinta sa vad ca si lumea dimprejur e tot un fel de film cu scenariile foarte bine scrise..Bun..
Am ajuns la locul faptei, m-am asezat la masa, am mai conversat de pamplezir asa, si am inceput sa degustam.. Proba 1, un chablis, aromat, alb, transparent, o mare de arome intr-un pahar cu picior..Pahar pe care il tin cu 3 deshte, profesional, il invirt, si ma holbez la el ca si cum..Chestia e ca, vezi, mi se pare mie? Lichidul se roteste invers..Ha? Asta e conspiratie, imi zic, ca asa era si i filmul ala cu extraterestri..Mai mult ca sigur toti alienii au bagat in pahar toate otravurile pamintului si asteapta sa beau ca sa ma elimine..Ha.. Subtil..Chestia e ca daca o sa miros vinul, e posibil si asa sa ma otravesc..Da o sa simulez ca fac asta, ca sa nu se prinda..Miros..E aromat, ce sa zic..Ai naibii extraterestrii astia, stiu sa te omoare fara sa simti..Bun.. Iau o figura zimbareatza si satisfacuta..Imi joc rolul perfect..Sigur nu-si dau seama, cu toti senzorii lor plantati peste tot..Bun..Acuma tre'sa si iau o inghititura..Adica sa ma fac ca..Ca io o sa vad..Sint blindat, oricum, ca de acasa mi-am luat o tona de anti-otravuri..Nu mor nici daca ma musca un miliard de scorpioni de aia nasoi.. Bun..sin pahar..Plimb prin gura ca sa simt, cica, aromele..Sau ce-or fi..Sint bune..Bune de tot, ce chestie..Stiam ca-s subtili..Plimb pina nu mai am ce plimba..Fain vin, recunosc..Buuun..
Proba 2, Beaujolais, rosu, acrisor, ca vinul de la bunica mea..Aaaa, ce amintiri..Ce mese, ce pulpe la gratarul cu carbuni, ce piureuri, mujdeiuri, muraturi..Imi ploua in gura deja..Da sa revenim..Beaujolais..Fac aceleasi miscari ca la proba 1..Rotesc, miros, gust..Di-vin..Ce chestie..Sint ok..Adica da..Acuma ori aia au pus otravuri slabe, ori anti-urile mele sint beton..Dar, sa fim vigilenti..
Proba 3, miscari, mirosit, inghitit..Proba 4..
Proba 45..Ce tare sint..Am in gura miliarde de arome..Ma visez pe o planeta faleza, cu plaje imense si golfuri turcoaz..ET-istii nu m-au doborit..Sint in picioare..Vad cum danseaza toate imprejur..Lumea e o maaaare de faleze scaldate de fluvii de vinuri de toate culorile..Extraterestrii s-au recunoscut invinsi si au dezertat..Eu am in mina un pahar..Cu ceva, nush ce, care e aromat..Am uitat cum ma cheama..Ma uit la pahar, ma chiorasc la ceilalti si ma ridic in picioare..Zic: un toast..Vad cum se holbeaza toti, si apuc sa declam: am invins..Ca la Maraton..Dupa care pic intr-un somn profund..Ce bine..I-am batut si de data asta pe extraterestri..Clar.. Iar am salvat planeta..Deseara o trec pe bere..Ca sa-i surpind pe traterestri..Da si cind o sa beau, tot vigilent o sa ramin..

No comments:

Post a Comment