Monday, October 28, 2013

Pretinsi

In societatea noastra ultra-ipocrita lumea se da speciala, diferita, spiritual-retrasa-in-turnul-de-fildes, de o elaborare nemai-intilnit-vazuta..Si, pentru asta foloseste orice, de felul nush-ce-chestii culturale insirate pe o lista a erudit-cunoscatorilor..Nu te pui cu ei ca iti dau cu lista in cap, asta dupa ce au sarit pe tine cu pumnii si picioarele..Clar, ca eruditi, sigur, atitudinea e corecta..
Ei, la asta ma gindeam..Dom'le, cine e cult, spiritual autentic, si cine e inchipuit? Pe ce criterii ii diferentiem? Ha? Ca si pretinsii sint foarte dibaci in a simula multe chestii, joaca bine rolul lor, dar mai au scapari.. Si astea se vad foarte clar in ce fac, in atitudini, ideile dintre cuvinte (care au, ca marea majoritate sint de-o saracie a ideilor de te sperie), bla bla bla bla...
De fapt de ce ne gindim la idioti? Si de ce-i spunem in cuvinte? Pentru ca cei inteligenti oricum stiu sa-i deosebeasca..Iar celor idioti, daca ar invata, vreodata sa-i deosebeasca, nu le-ar servi la nimic..Decit probabil sa si-i apropie, prin ce chestii comune gasesc intre ei..Na..
Inca un demers bifat la "inutile"..Ce magarieeeeeeee..Curat murdar! E cam deprimant sa vezi atitea chestii blocate in toata realitatea asta..
PS Sigur ca si noi sintem pretinsi intr-un anumit procent, mic, pentru ca asa e viata..Aici am spus de cei cu procentul mare, de peste 80%, ca sa fim technici:)

4 comments:

  1. De acord cu tine.. sa zicem ca faci parte din cea mai ramas.. 20%.. cauti toata viata si nu rezonezi cu nimeni.. nu te regasesti in nimeni si in nimic.. te insingurezi.. esti un nefericit.. sigur o fericire e si atunci cand te joci cu cuvintele, si-ti iese.. pana la urma cum e mai bine?

    ReplyDelete
  2. Ziceam de 80% ca fiind procentul de pretinsi al fiintelor astea, ca, asa toti sintem pretinsi in doze mai mici, ca oameni sintem:)) Tu faci un fel de worst case scenario relativ la o viata..Toti sintem unici, deci toti sintem neintelesi intr-o masura anume, dar sintem fiinte adaptabile, inteligente, cu o gindire flexibila, nu sintem fixati ca propriile statui, sau pietrificati..
    Tu pui problema la modul absolutist, ca in matematici..Cred ca nu exista 100% in natura, adica, de ex, si singuratatea, eu o vad ca fiind o colectie de singuratati de toate felurile, si care ne seamana..Una din singuratati ar fi cea a alergatorului de cursa lunga.. Si asa mai departe, te insingurezi la fel, intr-o anumita masura..Tuturor ni se aplica asta, toti sintem singuri intr-un fel, sau altul..La fel si fericirea, nu o primesti cadou, ti-o construiesti din mai multe piese, ca un artist al propriului eu..Sau euri..
    Nu fa greseala sa simplifici..De-a lungul istoriei multi s-au "jucat" cu cuvintele.Dar doar unele rezultate au ramas memorabile, restul au fost bune de aruncat la cos..
    Pina la urma cum e mai bine? Spune-mi tu, pentru ca si binele il vede fiecare in felul lui, propriu..

    ReplyDelete
  3. Stii, eu sunt mai practica.. e bine sa urci si sa cobori la nivelul fiecaruia.. sa fii adaptabil, flexibil, pentru a nu fi marginalizat.. si chiar eliminat..

    ReplyDelete
  4. Toti sintem practici..Toti cautam sa comunicam, fie ca avem parteneri mai buni, sau nu, dar evaluam de multe ori..Cind ai de-a face cu idioti de care depinzi nu ai de ales, si cauti sa le vorbesti pe limba lor..Dar, in rest, cauti oameni interesanti, cu care chiar ai ce vorbi..Desi oamenii speciali sint destul de reticenti, retrasi in gindurile lor..

    ReplyDelete