Sunday, October 13, 2013

Vremuri si treceri

Hibele vremurilor sint tratate cu o mistocareala hitra..E bine..Pentru ca inteligenta poporului sanctioneaza deraierile de la firesc..
Stiintific vorbind, cel mai corect este sa punem pe masa toate datele problemei, dupa care sa ne indepartam, ca sa putem privi tabloul cu toate dimensiunile lui, si sa reflectam..
Se spune ca societatea romaneasca s-a polarizat intr-un fel foarte-foarte salbatic, ca pe vremea comunistilor.. Adicatelea, daca nu esti cu noi, clar esti impotriva noastra..Si, ca atare, iti luam gitul..Ca nu ne mai obosim sa aducem si argumente..Na..
Buun..Sa ne gindim la ce s-a intimplat in ultima perioada..Deci: copil omorit de maidanezi, esuarea privatizarii CFR marfa, Sfinta Parascovia, Rosia Montana, biserica si spalarile de bani, cutremurele din Galati, promotiile din malluri (aici doar pentru show), "cearta" dintre o creatura pe post de presedinte, si un om ca prim ministru, media nociva, legile dilii, mafiocratia romaneasca, etc etc..Bun, toate au fost scandaluri exploatate intensiv de ziare si tv-uri..S-a rezolvat macar 1% din toate? Si daca nu, despre ce vorbim, totusi? Nu cumva societatea pe ansamblu, nu-si poate rezolva singura problemele grave? Si atunci? Poate ca ar trebui sa scapam de fostii securisti, si de mentalitatile de ev mediu..Si daca am importa niste conducatori din Occident, unii incoruptibili gen Carol I, nu ar fi mai indicat? Sau, daca poporul chiar s-ar manifesta ca un popor constient, realist, si activ, n-ar fi mai bine? Ca sintem totusi in secolul de gratie XXI..

2 comments:

  1. http://adevarul.ro/news/politica/m-am-saturat-1_525b9804c7b855ff563536a1/index.html#

    ReplyDelete
  2. Acuma si Plesu e un mare oportunist, ca doar a fost si el in politica..O face pe echidistantul, desi se vede clar cine instiga, jigneste, birfeste la Bruxelles, etc..Basache e ca marinarul pe uscat, asta dupa ce s-a imbatat bine si a bagat nava in mal:)) Da nu facem politica pen'ca, nu vrem sa ne injuram cu adeptii unora sau altora..Treaba lor..Chestia e ca ei par ca se cearta ca sa deturneze atentia poporului spre cancanuri ieftine, iar in realitate sint conectati bine la banul public..Poporul ramine cu circul.. Ca piinea le-au luat-o iluzionistii..C'est la vie..

    ReplyDelete