Sunday, October 6, 2013

Filme cu prosti

Azi sint amestecate toate..S-a ajuns la atita cunoastere incit in societate nu mai e un set de valori, sint miliarde, care se intrepatrund..Sint miliarde de scari de valori..Totul e in perpetua miscare, si valorile pe o scara, dar si scarile intre ele..
Fiecare cu ale lui..Inclusiv cu dreptatea lui..Ca nu prea poti sa compari diferitele logici intre ele, asa cum nu compari mere cu portocale..Si e normal sa fie asa pentru ca, cum spuneam, sint seturi diferite de valori bazate pe adevaruri, evidemment..
Am vazut un documentar despre inteligenta omului modern..Despre cum gindim..Si cica toti oamenii au in ei capacitatea de a recunoaste, si a deosebi valorile de non-valori, chiar daca nu sint educati pentru asta..Simt ce e profund de ce e aiureala..Doar ca nu le pasa, pentru ca au propriile lor probleme..Si mai spunea in film ca technologia asta noua te timpeste, daca nu o folosesti cum trebuie, adica sa te ajuti de ea, nu sa o faci un scop in sine..
Sint multe de zis, fiecare om are capacitatile lui, nivelul lui de cunoastere, adevarurile lui, gindirea lui, simtirea atasata de anumite valori, etc etc..Dar mai sint unii care, nu stiu cum, dar combina in ei o prostie-timpenie uriasa, cu o incapatinare colosala..Genul ala care te neaga oricite argumente i-ai aduce..
E adevarat ca si desteptii au prostia lor, si uneori fac prostii maaaaari de tot..Mult mai mare decit ar face prostii, pentru ca au mai multa imaginatie..Se mai intimpla..
Sint citeva vorbe despre unii: Nu fi prost, ca tara geme..Prost sa fii, noroc ca esti..Prostia e infinita, in schimb prostii sint foarte limitati..Etc..
Acuma cind ne luam de prosti se presupune ca noi sintem destepti..Normal..

No comments:

Post a Comment