Friday, January 31, 2014

Simplu

E simplu..Asa, in general e simplu..Cind e complicat, e pentru ca unii complica, de fapt ce era simplu..Uneori chiar noi complicam lucrurile..Din prostie, sau pentru ca trebuie..Si ne complicam viata atit de mult, ca ne ratacim..Si atunci, mai stam, ne mai gindim, si mai gasim si solutii..Simple..Pentru ca, de fapt, totul e asa..Simplu..
Uite, de exemplu iarna asta..A acoperit cu alb tot, ca si cum a dorit si ea sa simplifice lucrurile..Ca si cind si-ar fi dat seama ca spatiul e prea plin cu detalii..Pai na, a trecut barocul, acuma sintem postmoderni..
Oare cum erau iernile de altadata? Ce fel era viata acum 50000 de ani? Cum era pe vremea glaciatiunilor? Cind doar natura dirija tot?
Civilizatia omului a cam schimbat planeta..Oare cum va fi peste 50000 de ani? Vom fi luat deja legatura cu extraterestrii oare? Cine stie..
Imi place ca in imaginatia neroada a unora, extraterestrii au capul mare..Pai daca sint mamifere, e putin probabil sa fie asa, pentru ca mamiferele nasc pui vii..Si cum naiba sa nasti un copil cu un cap urias? Din cauza asta nici noi, umanii, nu avem capul mare, pentru ca nu ne-am putea naste, si am ramine captivi in burta mamei..Solutia naturii a fost cresterea suprafetei materiei cenusii prin incretire, ca sa poata fi pastrata o dimensiune acceptabila a volumului cranian..Simplu..
Se spune ca, in general, in stiinta, se cauta explicatia cea mai simpla, din toate..Si lumea e asa..Totul e redus la esente..Nimic nu e introdus artificial..Cu un numar minim de notiuni se explica tot..Bine, rezultatele pot fi uneori complicate, dar ele se bazeaza pe elemente si reguli simplificate la maximum..Asta inseamna structurare, si stiinta autentica..Bine, e adevarat, in stiintele exacte..In cele umanistico-umaniste e mai altfel, pentru ca acolo apare omul, si complica tot de ramii masca..

No comments:

Post a Comment