Tuesday, January 14, 2014

Fiintele timpului

Spatiul e o constructie proiectata pe timp..Pe un ecran care se misca, si care ramine stabil doar acum, in clipa asta..
Am ramas aceiasi..Chiar si atunci cind toate, imprejur s-au schimbat..Noi, ce conformi..Care au acceptat doar reflexiile din oglinzile care aveau logicile noastre..
Ma mai gindesc la ce am trait..La toate experientele de acolo..Si ma gindesc daca totul e cum am crezut ca ar fi putut fi..De fapt, ce mai conteaza..
Noi traim acum..Pur si simplu..Cu tot..Daca am fi trait in anul 5000 am fi fost cu totul altfel..Altfel de fiinte..
Soarele nostru mai are de trait cam 5 miliarde de ani pina sa se stinga..Pe linga el, viata noastra pare o gluma..Ce nasol e sa stii ca vei muri, dupa un timp..Ca tot ce ai facut va fi sters de timp, asa..Si ca vei fi uitat, de toti ceilalti..Desi, chiar daca ai fi fost un remarcabil, omenirea, in generozitatea ei, iti va pastra, in istorie doar numele..Si asta doar daca ai fi adus ceva memorabil..
Ce uimitor..Traim prin memoria celorlalti, citi vor fi fost..Citi prieteni, citi dusmani..
Noi venim dintr-o lume, de undeva..Dintr-un colt de spatiu, si de timp..Venim..Si plecam, la fel..Spre un colt de spatiu, si de timp..Plecam fara sa lasam prea multe urme..
Sintem fiinte trecatoare..Si asta cred ca ar trebui sa constientizam..Ca venim, ca sa plecam..Asa..

4 comments:

  1. ,,Si asta cred ca ar trebui sa constientizam..Ca venim, ca sa plecam..Asa. ,,
    Da , ar trebui...! Ma-ntreb insa....ce am putea schimba prin aceasta constientizare? Imi vin in minte multiple raspunsuri , sunt curioasa de ale tale . De ce? Scriind despre asta , cred , ca te si preocupa tema.

    ReplyDelete
  2. O, da, asta e un mare adevar, ca sintem trecatori, si ca avem o viata asa de scurta..Asta ar trebui sa fie predata in scoli ca o prima lectie, ca sa ii faca pe copii sa mediteze mai mult, sa inteleaga, si sa-si traiasca viata mai inteligent..E foarte important.. Trebuie sa invatam ca avem atit de putin timp, ca sa realizam ca viata ne este singurul lucru stabil, si adevarat..Ca sa ne dea responsabilitatea de a trai..Restul sint iluzii..Doar clipa asta, de acum, e eterna pentru mine, desi, poate nu o traiesc asa cum ar trebui..Bine, de lucrurile astea vom fi toti constienti atunci cind ni se va apropia sfirsitul..Pina atunci mai e un timp..

    ReplyDelete
  3. Daca ar fi sa construiesti un elogiu unei clipe bine traite , care ar fi structura logica si nuantele ei? In ceea ce priveste tinerii , cred , ca e vorba de existenta unei lipse de perspective , sens si ne constientizarea nevoilor personale , intelegand prin acestea o armonie inte vrere , putinta si individualitate. Sau?

    ReplyDelete
  4. Da, o clipa bine traita are in ea propriul elogiu..Ea se celebreaza pe sine, atit de bine..Si devine un reper punct, in graful vietii.. Cit despre tineri, ei sint ce sint, prin ei insisi..Sint incepatori, si naivi, si curajosi..Seamana cu noi, asa cum eram, atunci cind aveam virsta lor..E bine asa, asa cum simteam si noi ca era bine..

    ReplyDelete