Monday, January 20, 2014

Spatiile recunoasterilor

Fiecare isi traieste valorile lui, in felul lui..In propria viata..
Toti avem stilul nostru, pe care l-am construit din ce sintem, din trecut, din experiente, din educatie.. Si ne traim totul, pe fata, acum, aici..Intr-o societate care ne impartaseste ce simtim..Sau nu..
Noi avem in noi, tot..Ca reflexii ale celorlalte constiinte..In care ne regasim, mai mult, sau mai putin..
Sintem si ce traim, dar si ce visam..Si daca nu ne putem vedea in ce ne e imprejur, ne interiorizam, si traim acolo, asa, tot..Noi cu noi..Fara sa ne lasam influentati de ceva ce ne este strain..
Noi sintem asa cum ne este fiinta..Si tot ce este in plus consideram ca nu ne reprezinta, si nu recunoastem.. Asa facem cu tot..De oriunde ar veni..
Sintem conformi cu noi..Si ne cautam sa ne regasim in spatiile pe care le recunoastem..Oriunde ar fi ele..Aici sau altundeva..

2 comments:

  1. Cred ca totul pleaca de la REprezentare , apoi ajungem la REcunoastere , iar aceasta diferentiere surprinde evolutia noastra inspre autenticitate . ,,Sintem conformi cu noi ,, reprezinta de fapt ideea de autenticitate ? Imi place ideea de reflexie a celorlalte constiinte , astfel ajungem iar la posibilitatea fiintarii oamenilor in anumite categorii construite pe existenta unor asemanari , altele decat cele fizice.

    ReplyDelete
  2. Da, lumea ne percepe prin ce prezentam, si ce reprezentam..Aratam un model in mai multe dimensiuni, rotit, ca sa se poata vedea unele detalii..Daca primim recunoastere e o fericire, si ne da speranta multa..Evolutia spre autenticitate este o dorinta a unei fiinte care e constienta de creatie, si care are experienta ei..
    Conformi cu noi e ca si cum am spune ca existam prin propriile entitati sufletesti, raportindu-ne la noi, la valorile pe care le avem, la scarile de valori, la tot..Dar asta intr-un mod deschis, nu narcisistic, pentru ca daca nu e deschis e aiurea..Da, poti spune ca a fi conform cu tine e ca si cum ai accepta sa-ti traiesti propria autenticitate, a fi constient de ea, si a spera la alte autencititati mai autentice, sa zic asa..Ne transformam continuu, mergem spre ceva ce sigur e mult mai bun..Evoluam, adica..
    Acuma, reflexiile in oglinzile celorlalti e, de fapt imaginea noastra in constiinta lor, asa cum ne percep ei..Si noi ii percepem pe ei, adica si noi avem reflexii ale celorlalti, in minte..
    Da, ce intelegi, prin categorii? Pentru ca sint multe tipuri de categorii..De ex profesional; exista pe planeta un popor de ingineri, unul de economisti, unul de profesori, etc..Asa cum putem spune ca exista un popor de visatori, altul de realisti, sau de creatori, etc..Lumea e o combinatie complicata de multimi de oameni cu unele caracteristici comune..Chestia e ca oamenii astia sint amestecati ei intre ei..

    ReplyDelete