Tuesday, January 14, 2014

Traditii si decolari

Mai nene, ce e limba? Adica, care e scopul ei? De ce s-a inventat, si cum functioneaza? Si zic asta pentru ca, se pare ca limba romaneasca e din ce in ce mai greu de folosit..E inzorzonata, aranjata, fardata, coafata, plina de tot felul de reguli, metode, artificii, care mai de care mai detaliate, ca te uiti la ea, la limba romaneasca adica, si te miri ca nu s-a blocat, ca mai functioneaza inca..Ca doar scopul e ca sa comunici cu ea, nu ca sa te dai mare ca ce multe cuvinte alambicate stii..Adica sa spui IDEI, nu lucruri stupide.. In fine, oricum limba va evolua spre simplificare, e clar asta, altfel si-ar pierde ratiunea de a fi..Ca doar nu vorbesti ca sa te afli in treaba, nu? Si, oricum, vorba lunga, saracia omului..
Ma mai uitam la poeziile patriotice romanesti, alea scrise ca sa motiveze patriotismul local..Mai nene, or fi fost actuale pe vremurile lor, si cind se lupta in razboaie grele..Dar acuma? Pentru ziua de azi sint bune doar ca obiect istoric..Ca e cu totul alta lume..Si multe altele..
Societatea romaneasca are prea multe legaturi cu trecutul, si poate de asta evolueaza mai greu.. Trebuie regindit totul, ca sa fie cit de cit actual..Altfel cine stie ce se va intimpla..
Plus, ca vorbeam de patriotism..Desi romanii antici spuneau ca tara lor e cam acolo unde le e bine..Ce gindire pragmatica si moderna..Clar..Azi Pamintul s-a cam globalizat, granitele incep sa dispara, o sa fie totul o tara doar, cu un guvern global..Si ar fi mai bine, pentru ca vor disparea razboaiele..Ca nu vor mai exista state separate, care sa se razboiasca intre ele..Na, alte vremuri vor veni..Legati-va centurile de siguranta ca decolam spre ele..

No comments:

Post a Comment