Tuesday, January 14, 2014

Generatii

Totul e foarte complicat..Dupa atita evolutie e normal..Au avansat toate..Avem o stiinta incredibila..Si o media care a atins un maxim de manipulare, si dezgust..Avem variante technologice la care nu am visat, cu putini ani, in urma..Avem..Lucruri noi..Technologii care ne-au modificat mediul..Si care ne-au transformat profund, si pe noi..
Sintem la un click distanta de cunoasterea omenirii..Asa ceva nu au visat nici cei mai libertini dintre ginditori.. Sa ai access la tot, oricind, si oricum..Sigur, ca varianta pentru perioada asta a evolutiei noastre..Pentru ca, sigur, ai putea sa te gindesti ca generatiile de dupa noi vor putea comunica prin telepatie, toti cu toti..Daca va mai fi necesar..
Ma gindesc la mine..Cum am fost eu..Ce bine ma simteam ca puteam sa analizez si elaborez chestii ce veneau din mediul meu..Si cum simteam ca ma detasez de ei, de toti, si ca pot gindi liber..Facind o sinteza, la tot..Asa, pur, si simplu..
Generatiile de acum fac la fel ca mine..Vad, gindesc, analizeaza, si isi depasesc conditia..Fara complexe..Fara remuscari..Merg inainte firesc, cu vointa cu care si eu o faceam, la virsta lor.. E normal.. Traim atit de multe transformari..Atit de rapide..
Generatiile depasite se mai agata de trecutul lor..E normal..Doar ca nu vor rezista mult..Pentru ca timpul se misca foarte repede..

6 comments:

  1. Sintagma ,, ubicuitatea generatiilor ,, s-ar potrivi la ceea ce ai postat ? Prea vaga? Sau..poate , nu am inteles eu fb ideea.

    ReplyDelete
  2. Mmm, ce intelegi prin ubicuitatea generatiilor? Ele sint, tot timpul, evolueaza unele din altele..Dar sint diferite, pentru ca lumea se schimba, si sint absolut de acord cu asta, doar ca evolutia asta nu stiu daca se face inspre ceva pozitiv, sau, mai degraba spre ceva concret, si practic..E mult de spus..Valorile sociale se schimba, si la fel si oamenii, pentru ca se adapteaza la cerintele sociale..Ce ma uimeste, intr-un fel, e ca valorile acelea profunde tind sa fie considerate depasite, si ca cei mai tineri cred in fantasme care doar par autentice..E o discutie mare aici, pentru ca si societatea cere mai multa specializare..

    ReplyDelete
  3. Ubicuitatea , minimal explicata , inseamna a fi pretutindeni si de fapt nicaieri . In Evul Mediu era un atribut al divinitatii , ulterior s-a folosit ideea de ubicuitatea tehnnicii . Insa , modul de fiintare a noilor generatii , traseaza cu succes conturul unei posibile ubicuitati a generatiilor.

    ReplyDelete
  4. Una e una, si alta e alta..Ubicuitate inseamna omni-prezentza, nu omni-absentza..Nu stiu ce vrei sa spui cu trasari de contururi.. Ca generatiile de acum sint baza noilor generatii, e absolut adevarat, pentru ca asa a evoluat lumea dintotdeauna..

    ReplyDelete
  5. ,,Traim atit de multe transformari..Atit de rapide..,,la aceasta faceam referire , omni-prezenta cultivata de tehnica / omni-absenta trecutului si mediului , care altor generatii le trasa o continuitate fireasca , care nu era mereu pe fuga.

    ReplyDelete
  6. Asta devine o problema din ce in ce mai acuta, schimbarea mediului, pentru ca ne influenteaza din ce in ce mai mult..Eu ma uit si la oameni, ca par ciudati, parca s-au transformat in masini..In fine..
    Vreme trece, vreme vine,
    Toate-s vechi şi nouă toate;
    Ce e rău şi ce e bine
    Tu te-ntreabă şi socoate;
    Nu spera şi nu ai teamă,
    Ce e val ca valul trece;
    De te-ndeamnă, de te cheamă,
    Tu rămâi la toate rece.
    http://www.romanianvoice.com/poezii/poezii/glossa.php

    ReplyDelete