Friday, January 31, 2014

Lumi intangibile

Acuma traim intr-o lume schimbata..Am iesit de putin timp din dictatura, si ne cautam un drum..Dar traim intr-o confuzie a valorilor uriasa..Asta pentru ca ce a fost este evident, invechit, si trebuie sa reconstruim tot.. Nu stiu, habar n-am, societatea e o entitate uriasa care isi are drumul ei propriu..Bazat pe cunoastere, si adevar al prezentului..
Astazi experimentam continuu..Cautam, analizam, construim, si asezam totul pe etaje diferite de valori.. Invatam din mers..Ca sa intelegem ce am fost, cumva, pentru a ne insusi un drum propriu, inainte..
Tin minte ce fabulos era almanahul Anticipatia..Cite lumi posibile regaseam acolo..Povestiri, traduceri, desene, totul era un univers de idei care sa ne ajute sa intelegem lumea viitorului..Il citeam in masina, in drumul spre litoral, in vacanta..Ce frumos..Sa vezi cum iti trec peisajele la geam, si tu te concentrezi pe cuvintele care iti aduc lumi imaginabile, si atit de diferite..
Sint si eu un copil al acelor vremuri..O fiinta care s-a legat afectiv de spatiile concepute de oameni cu atit de mult talent in a povesti viitorurile posibile..
Stiu, acum, acele lumi au devenit mai palpabile, cumva..Mai detaliate..Mai explicate..Si totusi, nu chiar asa de accesibile, inca..

No comments:

Post a Comment