Monday, January 20, 2014

Mentalitati

Avem o constiinta a eului..Sau a eurilor..Care sint constiente..De ce sint, si de timpuri..Ca si cind s-ar revolta, cumva, in sine, de ce vad, sau traiesc..Ca si cind ar realiza ca s-au nascut in timpuri gresite..
Am si eu senzatia asta ciudata, ca m-am nascut in vremuri primitive..Obligat sa fiu, intre personaje sociale cu mentalitati joase..Asa..Si obligat sa respect reguli si legi complet arhaice..Sau sa simulez asta, ca intr-o traditie..O traditie ce venea dintr-o intunecare a timpurilor..
Sint multe de spus..Exista mentalitati, si mentalitati..Exista popoare care au o constiinta a unui sir de valori, adunate..Si care trec prin timp pastrind..
Noi, ca romani, ce sintem, de fapt? Ca valori avem, ce respectam? Ai nostri au plecat, si s-au afirmat oriunde altundeva..Si bine au facut..Dar ai nostri, ca brazii, i-au vinat, si i-au adus, cu forta, inapoi..Ca sa ce? Ca sa se declare, ipocrit, ce nu sint..
Traim intr-o lume globalizata..In care avem reflexe de periferie..Ca si cum nu ni s-ar recunoaste meritele.. Care merite? Ale cui?

No comments:

Post a Comment