Tuesday, January 14, 2014

Valorile vietii

Azi a fost frumos..O zi de primavara, asa, in mijlocul iernii..Un cer albastru, si un soare mare si plin de lumina.. A fost ca o venire a primaverii inainte de timp..Sau poate o pacaleala de iarna..
Acuma, cind ai cu tine omul vietii tale, care sa-ti inteleaga gindurile si pasiunile, poate prea putin conteaza anotimpul de afara..Pentru ca, atunci, traiesti ce simti..
Care ar fi felul optim de a-ti trai viata? Adica ce sa faci, ca timpul sa fie de partea ta? Si cum sa faci? Sa-ti faci vise, si sa cauti sa le urmezi? Sa ai idealuri in minte, pe care sa le cauti, orice ar fi? Sa fii dus inainte de anumite idei adevarate? Sau sa traiesti momentul, asa cum este dat el, si sa incerci sa-l faci mai bun?
Poate ca e inteligent sa ai si idealuri, dar si sa-ti traiesti clipa..Sa le imbini pe toate, intr-un fel, pentru ca viata e amestecata, si neliniara..Aici mai conteaza si norocul, dar si valorile tale..Si fiecare viata, daca o studiezi, e o mica opera de arta construita din mers, in timp..
Oricum, si orice ar fi, viata ne e limitata, si nu stim niciodata cit va dura, si cum sa o programam..Incercam doar, traind ce traim, sa invatam, si sa adunam valori..Materiale, sau spirituale..Fiecare, dupa posibilitati..

No comments:

Post a Comment