Thursday, January 16, 2014

Femeia

Nimic nu este etern..Totul e raportat la noi, la cei ce sintem..
M-am gindit de multe ori, la ce inseamna iubirea pentru noi..S-a scris atit de mult despre iubire, i s-au dedicat atit de multe opere..S-au incercat definitii peste definitii..Si, inca, iubirea a ramas, un mister..
Cum iubim? Ce iubim? Cum ne raportam la iubire? Ce este, de fapt, iubirea? Ce ne aduce? Cum o simtim? De ce e asa de diferita? Ce inseamna?
Sintem fiinte care vad o lume imprejur..Oameni..Si traim..Privim iar..Si vedem alte fiinte, care ne seamana, cu care simtim ca putem comunica..Fiinte care ne seamana..Dar care sint de celalalt sex..Femei..Cu par lung, picioare frumoase, siluete artistice..Cu trasaturi fine, si mult mai sentimentale..Cu voce mai subtire, si gesturi mai rapide, si dragute..Si care ne vorbesc mai placut..Care ne privesc mai retras, si timid..Si ne mingiie cu cuvinte, si cu atingeri..Uimitoare..Mai visatoare..Aparitii soc prin ce sint..In lumea asta brutala, si salbatica.. Chipuri placute, care ne acopera cu atingeri echilibrate, si elaborate, si, care, parca vin din unele visuri.. Fiinte cu care semanam, si care ne arata ca, inca, printre toate, mai putem fi si buni..Si generosi..
Pina la urma, cred ca femeia este singura fiinta care ne-a ajutat sa ne definim, asa cum sintem..Si sa incercam sa ne intelegem..Cu absolut tot..

6 comments:

  1. Atunci de ce nu ai langa tine o femeie pe care sa o iubesti si care sa te iubeasca?

    ReplyDelete
  2. Elogiul feminitatii nu are drept conditie obligatorie prezenta unei Ea...Toti avem , indiferent de gen , amintiri si/sau dorinte. Daca le si putem cuprinde in jocuri de cuvinte , inseamna ca exista potentialitate.....asadar : a fost ,este , va fi...e in subsidiar . Sau?

    ReplyDelete
  3. @Anon Nu stiu, daca as fi stiut ar fi fost totul mult mai simplu..

    ReplyDelete
  4. @ Camelia ma crezi ca am vrut sa vorbesc despre amor, si sa-mi explic, dar toate au mers inspre partener..Poate pentru ca amorul depinde de cele 2 fiinte..
    Sintem schimbatori, avem stari, totul e complicat intr-o relatie..Crezi ca putem defini asta in citeva cuvinte? Ce bine ar fi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sunt concepte greu de definit, iar daca ne gandim la complementaritatea lor , clar ca se ,,aluneca,, foarte usor in directii sau zone nevizate. constient. Simplificam : mi-au placut ideile , cu sau fara. Un/O....!

      Delete
  5. E complicat, sintem entitati uriase cit universul..Construiti de timp, ca sa fim asa..

    ReplyDelete