Monday, January 6, 2014

Lumea experiment

Astazi lumea cauta sa evolueze, sa uite trecuturile, si sa mearga inainte, pe drumuri pe care si le construieste intelegind ce a trait, mai demult..Desi, uneori nu prea ii reuseste..
Societatea romaneasca e in plin ev mediu..Atita misticism, credinte oarbe, apucaturi primitive vezi in ce se intimpla, ca ramii masca..Bine, e de inteles, pina la un punct, ca, unii abia au iesit dintr-o dictatura feroce, dar sa iti traiesti libertatea revenind la un trecut primitiv, mi se pare de neinteles..Nu asa evoluezi..Si nu cu asa constiinte..Astia pare ca ar fi capabili sa arda pe rug iar, pe oricine ar avea alte idei diferite..In secolul asta.. Ce vite, ce animale, ce mizerii..
Am in minte un tip de om, ala determinat de epoca aia intunecata a comunismului..Un cretin, adica, intransigent, rece, care sanctiona tot ce iesea din variantele de gindire ale epocii..Un animal salbatic, gata oricind sa taxeze tot..Si vezi, animalul ala exista inca, in constiinta sociala..
Ma uit la ce fel gindeste lumea, acum..Dupa evolutia post-revolutionara..Cocalari, sau zine..Orice ar fi.. Fiinte care se cred ce nu sint..Ce aberatii..Ce mizerii..Nu asa ar fi trebuit sa fie, cred..Ce variante de fiinte dezaxate genetic..Ce mutatii, survenite dupa o transformare sociala profunda..Ce asocieri de variante.. Ce existente..E uluitor..Ca intr-un roman suprarealist..Nivelul mentalitatilor se vede in nivelul societatilor.. Societati in care, vrem, sau nu, ne traim cotidianul unor vieti date..
Vezi, lumea e inca un teritoriu al experientelor..

No comments:

Post a Comment