Monday, March 31, 2014

Calatoriile printre lumi

Lumea asta e un mozaic de logici..Toate perfect construite, formate, bine aparate cu argumente concrete.. Fiecare om isi are ratiunile lui, pe care, evident, nu poti sa le contrazici..Pentru ca, daca ai face-o s-ar putea sa te domine cu variantele lumii lui, aparent imbatabile..Si asta nu e prea intelept..De fapt, poate mai bine e sa incerci sa intelegi, si sa-i dai dreptate..Dreptatea lui, in fata lumii..
Astazi lumea e atit de impartita, pe atitea directii, ca, daca nu esti atent, te poate lua valul..O, da, si inca cum..Te iau pe sus tot felul de variante de gindire, de puncte de vedere, ca ramii pur si simplu, naucit..Si iti trebuie un timp, ca sa-ti revii la tine, si la toate variantele tale echilibrate..Dar si cind reusesti asta, iti e bine, si te simti ca te-ai reintors la eul tau, cu satisfactia unui calator, care si-a depasit propriile recorduri..
Totul e sa nu parasesti ratiunile adevarate..Si sa fii stabil..Iar asta nu e deloc usor, pentru ca nava propriilor tale explorari are ruliuri, si tangajuri, sa zic asa..Si o poate lua pe directii complet aleatorii..Dar tu, cel care isi conduce viata pe destinurile posibile, stii cum sa dirijezi totul, ca sa poti ajunge la malurile vietilor celorlalti.. Si sa iti iei, asa, intre calatorii, propriul ragaz, ca sa poti analiza toate trecerile care au fost..

No comments:

Post a Comment