Saturday, March 8, 2014

Dorintele zilelor

Simbata seara..8 martie, ziua femeii, LA MUUUULTI ANI pentru doamne si domnisoare!:) Pentru domni e miine cica, le doresc si lor toate bune, si tuturor o viata cit mai frumoasa si plina..
E simbata..Am zis sa mai scriu un post ca mi s-au mai adunat niste ginduri..Bun..Cu ce sa incep? Blank.. Parca a fugit inspiratia..M-a lasat..Acuma na, ea nu prea vine cind e asteptata..Apare asa, cind are chef doar ea, si cind ti-e o lene cosmica..Asa ca stai, te uiti la un punct fix, si incepi sa te concentrezi..Mmm, dupa 5 minute inchizi ochii si ai pe retina imaginea negativului..Te freci la ochi si iti apar mii de modele incredibile.. Decit..Ca inspiratia nexam..
Daca esti inversunat, si fixat pe ideea asta a cautarilor ideilor, ei bine, nu merge..Tre'sa fii relaxat, si jemanfishist ca sa functioneze..Adica sa lasi imaginile sa curga in minte asa cind ti-ar fi toate celelalte ti-ar fi perfect indiferente..E ca la un proiect nou, ca sa-l abordezi corect, primul pas e sa uiti tot, si sa te lasi penetrat de idei care mai de care mai  posibile sau mai fanteziste, care sa se invirta in cercuri, pe deasupra, si, la care sa te uiti ca la un spectacol..Dupa care sa alegi ceva ce sa simti ca poate sa convearga..
E frumos jocul asta cu ideile posibile..Dar, ca sa se intimple tre'sa si sa te ajuti de ceva, uneori..
Am un defect..Nu-mi plac cuvintele aruncate asa, la intimplare, care sa umple rindurile..Daca incep sa citesc ceva, si nu vad un sens, sau o idee de inceput, fug spre altceva..Altfel obosesc..Imi place sa vad ginduri, cu cit mai inalte, cu atit mai bine..Sau, hai sa nu zic ceva ultra-super-elaborat, dar macar ceva care sa aiba o minima logica..Ma rog, greu, in zilele astea post-moderniste, in care se cam permite orice, de dragul libertatii de expresie..De fapt, na, e o lume complicata si compusa, in care s-au schimbat si abordarile, inteleg asta, dar, sa nu exageram, pentru ca inca traim intr-o lume a constiintelor..Si in care lipsa unei logici concrete, oricit ar putea parea a fi contemporana, nu e o scuza in sine..Stiu ca  nu mai respectam vechile logici aparent depasite, dar asta nu cred ca ne da dreptul sa aberam orice absurditati..Ma rog, e punctul meu de vedere..
Acuma parca orice logica e admisa..Si orice varianta, pentru ca pune o problema veche, sau noua, in alt fel..Sau o priveste, cumva, din alt unghi..Tot ce e posibil..E libertate, si dreptul oricui sa exprime ceva..
Dar e simbata..Si ne pastram intr-o stare..Turnam un pahar de ceva, si ne lasam purtati de imagini diverse, pina alcoolul isi face datoria..Ne sedam metodic..Asa..Lasam fantasmele absolut libere..Pentru ca si miine e o zi,  si pe care ne-o dorim frumoasa..Si la fel de atenta cu dorintele noastre profunde..

No comments:

Post a Comment