Monday, March 10, 2014

Oglinzi de timp

Vreau multe..De fapt, vreau tot..Tot ce e uman posibil..Vreau sa vad soare, caldura, si zimbete..Si gesturi naive si stingace, care sa fie facute asa, pentru ca natura ne-a facut sa..Oameni cu trasaturi calme, si multe verde..Asa, peste tot, si peste tot ce a fost..
Ce frumos e sa ne amintim de alte timpuri, cu alte valori..
Ma mai plimb pe unele strazi, asa, doar ca sa-mi retraiesc placerile de atunci..Ce dulci erau trairile, si ce delicioase toate intimplarile care ne veneau in fata, asa, fara nici vreun motiv..Cind ne holbam ca idiotii la toate, si ne placea enorm tot ce descopeream..Si ne hlizeam, asa, fara motiv, la atitea..
Unele lucruri le mai descoperim, si acum, la atita timp, dupa..Si, parca, mai vrem sa avem acea naivitate cu care ne priveam, unii pe altii, cautind sa intelegem ceva din toate..
Nu ca n-am putea fi ca atunci, pentru, ca, sincer, de multe ori chiar semanam atit de bine cu cei care eram.. Doar ca acuma, dupa atita timp trecut, privim, parca, altfel..Desi, nu prea e logic de ce..
Cica idiotenia e cheia fericirii..Desi, idiotenia aia, trecuta, e diferita de asta, de acum..Pentru ca, vezi, ne-am transformat, si acum se presupune ca sintem mai maturi..Mmm..Maturi cum? Adica naivitatea de atunci nu mai seamana cu cea de acum? Mmm, ba nu e chiar asa, pentru ca acea naivitate cam seamana, pentru ca, dupa atita timp, nu cred ca am raspuns la una din intrebarile pe care ni le puneam..Copilul de atunci a cam ramas acelasi, doar ca cu ceva riduri pe mecla, si par pe corp..In rest..
Viata iti face multe cadouri..Si primesti la intrebari, alte intrebari..Asa, ca sa fie, ca sa nu crezi ca ai fi putut intelege, cit de cit, ceva..Pen'ca te-ai nascut confuz, si cum poti sa crezi ca tu, cel mic, si prost, ai putea sa iti depasesti conditia de mic, si prost? Na, ar fi contra curentului..
Sigur, sigur, lumea ti s-a schimbat imprejur, si tu ai sesizat asta..Te-ai schimbat chiar si tu..Si simti in perceptii, altfel de cum simteai mai demult..Doar ca si singurataile tale au ramas cam la fel..Poate mai mature, dar perfect identice cu cele care chiar au fost..
Na, totul e tot, ca atunci..Perfect paralel..Ca si cind nici timpul nu ar fi trecut, si nimeni nu ar fi sesizat asta.. Ca si cind viata ar fi trecut, fara sa-i pese de noi..Ca intr-un fel de raspuns mutual, identic, in oglinda..Simetric..

No comments:

Post a Comment