Saturday, March 15, 2014

Teorii la spritz

O masa intr-un local ieftin de periferie, la care stau F, care priveste in gol, si S cu capul pe masa care cinta in surdina Desteapta-te romane. Amindoi aproape de coma alcoolica.Vine un reporter R, de la o televiziune locala, se aseaza si-i baga lui F sub nas un microfon.
R-Buna ziua, facem un reportaj, va rugam sa ne raspundeti la intrebarea: Unde e soarele noaptea, intrebare la care savantii nu au raspuns inca..Dumneavoastra ce credeti?
F-Cine domne?
R-Dumneavoastra..
F-Eu? Ce?
R-Ce credeti?
F-Ce cred eu? Eu? Aaaa, pai l-a furat, hahaha, auzi ba S, ca l-a furat, hahaha..
S se opreste din cintat, se ridica brusc, apuca paharul energic, si se uita furios cind la R, cind la F-Ai dracu de 'otzi baaa..Si se culca la loc reluind cintecul exact de unde il lasase..
F-Hahaha, domnu, el nu le are cu st..st..stiintele, da nu e baiat rau..Domnu', nu e domne cum ziceai, ca ce crezi, te iei dupa ei, n-ai vazut ce au facut la alegeri..
R-Savantii?
F-Da domne, toti, ca-s mina in mina, da nu asta e, e smecherie domne, ca n-are cum..Sa va zic io, ca am mai multe teorii da v-o zic numa p'aia adevarata..Domne, soarele noaptea se invirte, pricepi, si se arata cu partea intunecata domne, ca e ca luna, are 2 fetze ca doar e corpuri ceresti si-s la fel, asta e teoria..Da vezi mata ca pe urma vine pinza noptii domne, si cind coboara freaca soarele si-l aduce la loc in pozitie luminoasa, decit ca e in spatele pinzei, si de aia se vad gauri luminoase care e stelele, pricepi? Si pamintu' e plat domne, da e pe apa, pluteste, pricepi?
R-Da dar exploratorii au facut turul complet la pamintului..
F- Domne, nu va luati dupe ei ca va manip, manip, manipuleshte domne..Domne, la capat are niste gauri de vierme, si cum iesi din partea aia, te arunca imediat in partea ailalta, fara sa-ti dai seama..
R-Cum gauri de vierme?
F-Domne nushtu exact, aici tre'sa mai cercetez, da cica-s niste viermi din astia din spatiu de seamana cu extrate, extrater, extratereii aia, domne, si ei le-au facut cind au venit sa cucereasca pamintu, decit ca au plecat, si nu ne-au cucerit si de aia e enig, enig, egnima domne, pai ai vazut piramidele din Egipt, pai ce alea-s facute de oameni, hai domne sa fim seriosi..
R-Piramidele?
F-Da domne, pai ai vazut ce picturi au in mormintele alea de la Sfinx, ai vazut ca arata tot acolo, cum au aterizat, cum au plecat, tot, domne..
R-Va multumesc, si spor la bautura.
F-Sa traiti! Da daca dadeati de beut va ziceam tot, asa nu va zic decit ce-mi aduc aminte..

No comments:

Post a Comment