Wednesday, March 5, 2014

Aparentze

Mai nene, lumea e smechera..Intr-atit de smechera incit isi  aranjeaza chestiile ca sa para cele mai tari din cite s-au vazut. Bun. Politrucii romani au anuntat o crestere economica de ceva peste 3%. Ai de mine, ce miracol..Cea mai mare si extraordinara din toata Europa, ceva ce n-a vazut Parisul. Hai sa judecam. Daca economia Ro e, sa zicem, de 0,001 cresterea de 3% inseamna fix pix, adica 0.00003. Daca sa zicem Germania are o crestere de doar 2%, ei bine, 2% din 1000 (cit am presupune ca realizeaza Germania) fac de fapt 20..Se compara 20 cu 0.00003? Asa ca despre ce vorbim? Ca totul e, de fapt, un truc, ca sa arati cifre mari in procente relative, si nu in valori absolute..
Bine, am exagerat un pic valorile economice, dar adevarul spuselor ramine...

2 comments:

  1. La noi totul este pe hartie si din... hartie sau carton, poate o forma "inobilata" a hartiei... Orice masuri si oricate minciuni s-ar spune in tara asta, nu cred ca va exista cineva care sa riposteze sau sa conteste cele spuse... Romanul este invatat sa indure orice pana dincolo de suportabilitate... Prin urmare felicitari ca ai plecat la vreme si acum esti acolo departe de mizeria asta care cheama natiunea romana...

    ReplyDelete
  2. E multa butaforie de carton, fara continut peste tot, dar in Ro toate formele astea fara fond sint asociate cu multe cuvinte fara fond, ca sa pacaleasca vigilentza natiunii..Si se pare ca functioneaza, din moment ce au pus mina pe functii toate tiriturile..Bine, acuma tirituri sint peste tot, si aici sint mult mai aplicate si perfide, le-am simtit pe pielea mea, dar in general sistemul e mult mai atent si-i scoate afara pe cei prea primitivi..Natura umana e peste tot absolut la fel..
    Mai, eu nu sint departe, sint aproape:)) Departe sint ceilalti..

    ReplyDelete