Friday, March 28, 2014

Trecatorii noi

Trecutul e un dat..A fost asa..Un ceva ce nu se poate schimba, de dragul unui prezent mai bun..Nu, trecutul e fixat..Ramine cum s-a stabilit..
Poate daca s-ar fi inventat calatoria in timp, noi ne-am fi modificat trecutul, asa, ca prezentul sa ne fie de 1 miliard de ori mai bun..Si asta, uitind, ca, cu un trecut schimbat, e foarte posibil ca noi, toti cei de acum sa nu fi existat niciodata..Tot ce se poate, pentru ca noi, acum, judecam posibilitati eventual posibile, ca ipoteza doar, uitind, ca idiotii, consecintele imediate..Ma rog..
Schimbarile eventuale in trecuturile trecute, asa cum le stim, evident ca ar aduce enorme paradoxuri..Adica te intorci in trecut, tu, si schimbi o chestie, care ar avea consecinte, asta in timp in care tu, deja stiai toate evolutiile de atunci..S-ar ajunge la o dileala fara margini..Pluuuus ca, inca, daca, sa zicem ca intr-un viitor, s-ar fi reusit calatoriile in trecut, cum se face ca nu am primit inca, nici un calator din viitor? Nici macar unul..
Poate ca e mai important decit calatoriile celor din viitor in trecut, e ce traim acum..Si cum ne construim vietile, asa ca sa simtim ca merita..
Poate ca, dupa toate variantele imaginate, ne dam seama ca cel mai important e sa traim acum, asa cum credem, ca, atunci cind ne va veni momentul trecerii dincolo, sa nu ne para rau..Orice ar fi fost, si orice se va fi intimplat..Pentru ca sintem muritori, si sensibili la tot..

No comments:

Post a Comment