Saturday, December 28, 2013

Trecerile prin lumi

Ca ne datoram trecutului, prezentului, viitorului, habar n-am, noi sintem absolut exact cei care sintem, nici mai mult, nici mai putin..Si asta ne face sa ne cautam locul propriu in realitatea asta..Si cred ca nu trebuie sa-i blamam pe ceilalti pentru ca nu sint ce sintem..Nu, cel mai inteligent si rational e sa ne detasam de ei, si de societate in aceeasi masura, si sa ne cautam drumul nostru, propriu, inainte..Atit, si nimic mai mult..Nu trebuie sa ne lasam influentati, pentru ca asta nu ne ajuta..Lumea nu e un loc comod, sau unul al valorilor..Lumea e o varianta a unui spatiu comun, in care traim, impreuna cu ceilalti..
In fine, eu, sincer, nu am inteles lumea niciodata..Si nici oamenii..Si nici femeile, sau pe mine, de asta sint singur..Am inteles putin din comunicarea asta, imediata..Sau poate asa am vrut, pentru ca nu am considerat compromisul, suficient de onorabil..Ma rog..E o optiune..
Viata e trecere, e timp scurs ireversibil, si viitor, inca, inainte..

2 comments:

  1. De-am înţelege asta, fără să mai scotocim după noţiuni de negăsit...

    ReplyDelete
  2. Ce anume sa intelegem, despre viata, sau despre ceilalti, si evenimentele trecute? Aici sint multe de spus, cind am inceput sa scriu postul ma gindeam ca noi am fost educati sa fim generosi, si altruisti, ori asta e o aberatie prin prisma societatii de acuma, pentru ca se cere egoismul, ca sa supravietuiesti..
    Ma uit ca am spus ca nu consider compromisul onorabil..In fine, onorabil nu, dar ca sa supravietuiesti faci milioane de compromisuri..Si depinde si de magnitudinea compromisului..In fine, putem sa dezbatem, pentru ca sint miliarde de detalii, dar na, avem si o viata de trait, e prea scurt timpul..

    ReplyDelete