Saturday, December 28, 2013

Variante de reintoarceri

Uneori, cind recitesc ce am scris mai demult, imi revin in minte viziunile acelea..Peisajele, locurile, senzatiile, amintirile..Toate se invirt imprejur, sau se arata, cind clar, cind ambiguu, dar stabil si autentic..Vad scene si oameni, care imi aduc aminte de unele timpuri, cind priveam intr-un anumit fel, totul..
Calatoria prin trecut are un anumit fel de fericire..Pentru ca te intorci la acele nivele, si ritmuri.. Lumea e o suma de variante, pe care le acceptam, sau nu..E un sir de posibilitati, si parca, nimic mai mult..
Calatoria prin prezent are si ea un anumit fel de fericire asociata..Doar ca, acum, toate au cu totul alte nivele, si ritmuri..Acum e totul foarte complicat, si foarte, foarte intens, si concentrat..In fine..Asa e prezentul, asa e mediul , asa sint oamenii de acuma..Asa e totul, pentru ca asa il intelegem..Asa este cum este..
Calatoria in viitor e utopica..Pentru ca pe acolo e o alta lume..Cu totul alte variante posibile..Alte personaje.. Alt spatiu ce a derivat din alt timp..
Timpul nostru este acum, intre ce a fost, si ce va fi..Construit intre complicatii de atitea situatii..Si parca imi aduc aminte de orele petrecute intr-un laborator de stiinte, in liceu, in care atmosfera era clara, si neexplicata, si in care ne priveam intre noi, cautind sa intelegem ce traim..In acel loc plin cu dulapuri, portrete de oameni de stiinta, planse, si intrebari nepuse..Loc in care se mai dadeau raspunsuri, pe care le intelegeam cum puteam..
Si asa a fost viata noastra, plina de tot ce credeam ca intelegem a fi fiinta proprie..Fiinta noastra cea necunoscuta, inca, ce se mai plimba printre fiintele necunoscute, ale tuturor celorlalti..Asa ne-a fost viata.. Compusa de spatii, si timpuri, amestecate..In care ne-am plimbat prin ceva ce ne parea, atunci, accesibil..

No comments:

Post a Comment