Friday, December 27, 2013

Bilant exotic fara regrete

Un loc e o suma de valori care au trecut pe acolo, si care au ramas in constiinta timpului..De asta, cind traiesti un timp intr-un loc, iti ascociezi acele valori..Si apoi te muti in alt loc, alte valori, apoi alt loc, si asa mai departe..Viata ta devine constiinta perceptiilor tale asupra acelor valori insumate..Valorile locurilor..
Oamenii sint la fel peste tot..Difera intre ei doar prin experientele traite..Prin trecutul propriu..Prin locurile in care au fost, si care le-au lasat amintiri..Atit..
Mai sint 2-3 zile, si vine alt an..Sa speram ca va fi cu mult mai bun, si mai frumos..Cica e cu 14 in coada, adica de 2 ori magicul 7..Sa vedem..Ca si magia asta a numerelor arata bine doar pe hirtie, ca in realitate.. Ar fi fain un revelion undeva prin Caribbean, sa stai pe plaja la umbra, la caldura, sa te mai duci in apa, sa te mai holbezi la pesti, sa vezi asfintiturile alea pline de culori, sa mai dansezi  pe ritmurile alea tropicale, sa mai vrajesti o tipa exotica, sa mai bei un Porto dulce si intarit, sa mai maninci o chestie din mare, alt coctail, alt dans, alt flirt, pina pici in nisip, si dormi pina dimineata in sunetul linistitor al valurilor..Dupa care sa vina ceva, habar n-am ce, ca lumea asta oricum e varza..
Cum ziceam, un loc e o suma de valori..Iar noi sintem o suma de amintiri a locurilor..Sau nu..Sau da..Sau orice..Imi aduc aminte ce frumos era, atunci, demult, cind locurile parca nu incepusera sa ne impresioneze.. Aia viata libera..Ce vremuri..Ce extaz, cite variante, ce trairi, cite planuri, cite sperante..De fapt, daca ma gindesc bine, cred ca au ramas la fel, cam toate..Doar s-au mai acoperit un pic de praf, dar le luam, le stergem, si pac, stralucesc, ca noi..Aha..Ca aproape noi, da na, timpul isi pune amprenta pe toate..Lasa ca din avion nu se vede..Hai noroc! Tot cu Porto..Asta l-o fi baut Porthos din 3 Muschetari..Chiar, oare ce mai fac muschetarii? Ca de mult nu i-am vazut..

No comments:

Post a Comment