Monday, December 30, 2013

Raza norocoasa

Nu stiu cum percepe lumea iubirea..Asa cum nu stiu ca ar percepe altceva..Pentru ca si eu vad, in felul meu.. Dar, indiferent de ceilalti..Eu ma gindeam la iubire ca la o varianta de a ma regasi printre visurile si gindurile unui alt om, care, s-ar fi intimplat a fi, o femeie..
Bine, in viata ne desfasuram abilitatile, ne cautam o varianta de viitor, si de eliberam toate energiile..Mergem cu viteza inainte..Dam drumul la existentele posibile, ca sa descoperim drumurile accesibile..Si ca sa ne identificam cu ce e posibil, cumva..
Nu stiu cum identifica lumea iubirea..Poate ca o varianta mai buna a lor insisi..Sau ca altceva ce au visat, si transformat in ideal..Eu am vazut iubirea ca o alternativa la tot ce imi era impus..Ca o eliberare..Ca o posibilitate de a visa, si de a schimba..Nu stiu..O iubire e la fel de placuta, pe cit e de surprinzatoare, atunci cind se intimpla..Ca o raza ce topeste toate cristalele lumii asteia inghetate..Venita de undeva de sus de tot.. Vezi, iubirea e o speranta ce lumineaza doar pentru tine..Pentru cel care ai fost acolo, si atunci, cel mai norocos om de pe toata planeta..

2 comments:

  1. Da... acum depinde... eu spre exemplu fac diferenta intre iubire si dragoste... Iubirea este superioara ca sentiment dragostei... Dragostea este trecatoare, iubirea ramane... Da, iubirea este si ea o forma a libertatii sufletului, pe cand dragostea este mai degraba o forma a sclaviei sufletului.. Iubirea este detasata de orice temeri, de gelozie, de conditionari drastice, pe cand dragostea este tematoare, gandul ca o poti pierde te ucide... Dincolo de toate astea, sentimentul este unic... starea in care trăiesti dragostea este imbatatoare, sentimentul zborului si plutirii pe nori numai atunci il traiesti cu adevarat si, asa cum spunea cineva... fericirea ca sentiment plenar nu se poate simti decat in dragoste atunci cand moartea ti se pare o gluma... adica esti capabil, in ”nebunia” emotiei coplesitoare de orice sacrificiu zambind chiar mortii...

    ReplyDelete
  2. Ai dreptate, sint multe de spus..Dragostea e mai paminteana, pe cind iubirea mai eterica, si absoluta..Depinde si de natura noastra, si de felul de a privi iubirea intr-un fel, si dragostea in altul..Si nu e vorba sa includem aici sacrificiul, pentru ca, intr-un fel sintem gata sa sacrificam multe pentru iubire, sau dragoste..
    Eu le pun pe amindoua, ca e iubire, sau dragoste pe acelasi plan, si chiar le identific..Pentru ca amindoua ne dau access spre inaltimi, ne fac sa visam, sa ne imaginam, ne schimba total fiinta..Ne fac sa ne eliberam de orice, si sa dam deschideri spre tot ce exista, spre intelegeri, trairi, etc, ne fac sa devenim cu mult mai buni, si adevarati..
    Cred ca iubim la fel, fie ca sintem femei, sau barbati..Cu aceeasi intensitate, la fel de pasional, si cu aceeasi dorinta de a ne implini, si regasi in celalalt..Aici probabil este implicata o anumita subtilitate a sufletului, si spiritului din el..A naturii noastre profunde, a ce sintem, de fapt..

    ReplyDelete