Wednesday, December 11, 2013

Asteptari

Asteptarile ne-au acoperit mult din viata..Am asteptat ceva, nu s-a intimplat, apoi am asteptat altceva, si iar nu s-a intimplat, iar, si iar..Si toate asteptarile astea ni s-au adunat una dupa alta intr-o asteptare uriasa, mare cit timpul insusi..A fost ok, pentru ca am putut gindi la toate..Si sa ai ragaz astazi e un privilegiu u-ri-as.. Colosal..Ma rog, depinde si de inaltimea si intensitatea gindurilor ca timpul acela sa fie folosit eficient....Dar ramine un noroc..
Daca imaginatia e valabila, ea zboara sus de tot, te duce prin spatii foarte departate, si absolut divine.. Si daca ai fost macar o data acolo, si te-ai intors cit de cit teafar, sigur ai sa mai vrei..Pentru ca la intoarcere lumea parca arata altfel..De fapt e asa: la dus, ca sa scurtezi timpul, pentru ca distantele sint mari, zbori cu viteza luminii..Si la intoarcere la fel..Dar asta inseamna, dupa teoria relativitatii, ca pe Pamint au trecut mii de ani de la plecare..Si, de asta trebuie sa pornesti simultan si masina timpului, ca sa te intorci in trecut, la timpul exact al startului..Deci e o calatorie in spatiu si timp, de fapt..Iti trebuie sa ai toate capacitatile ca sa faci asta.. Sa fii un pilot al naibii de bun..Dar merita, pentru ca fiecare calatorie e atit de plina de detalii, incit ar putea umple o biblioteca intreaga..
De fapt, de multe ori ma gindesc daca ce vedem e in inaltimile spiritului, sau in adincimile lui..Adica zburam, sau ne scufundam, de fapt? Hm..Poate ca le facem alternativ..
Asa, dar incepusem sa vorbim despre asteptari..Viata ne e plina de ele..Si arta e la fel, cred..Pentru ca orice opera acopera asteptarile artistului..Si poate de asta admiram arta, pentru ca vedem in ea aceleasi asteptari, ca ale noastre..Ca si cind ne-am intilni impreuna cu artistul intr-o sala de asteptare, si i-am citi in mintea lui toate operele  facute, sau doar imaginate..Dupa care ne-am intoarce, fiecare, la viata proprie, cea incolora, inodora, si insipida..

No comments:

Post a Comment