Wednesday, December 4, 2013

Tech and us

Am vorbit de fiinta, de spirit, de constiinta, de eurile noastre, de ce sintem, de fapt..Si am incercat sa intelegem ce inseamna credinta intr-un spirit superior, si care sa ne dea energie vitala, si speranta sa continuam..Apoi ne-am gindit si la spiritele celorlalti, si la comunicarea cu ele..Dar, astazi, a mai aparut un intermediar intre noi, si spirit..Adica technologia..
In ultimii ani au explodat toate technologiile..Avem gadgeturi peste gadgeturi care mai de care mai mic in dimensiuni, si mai puternic, cu mai multe posibilitati..Si noi, fiintele care vor sa foloseasca toate oportunitatile astea ne adaptam la ele..Invatam sa lucram cu ele, si ne folosim inteligenta pentru asta..Incepem chiar sa judecam si analizam lumea prin prisma termenilor technici..Si ni se intimpla asta tot timpul, tuturor..Si eu sint inginer, si deci tot technic, si sint influentat de modul asta de gindire..
Dar aici este o intrebare, una care apare cam prin toate scrierile science fiction: Noi cum ne raportam la technologie? Si asta pentru ca ea, technologia, e de fapt un instrument..Cit ne afecteaza, si cum ne influenteaza evolutia propriului spirit? E o intrebare generala, dar, la care, fiecare are un raspuns propriu..
Este fabulos ca avem atitea oportunitati..Si ca, putem alege..Dar ar fi pacat ca ea, technologia, sa ne acapareze mai mult decit e firesc..Si sa interfereze cu fiinta noastra profunda..

No comments:

Post a Comment