Thursday, December 5, 2013

Inceputuri noi

Viata e spirit, e o suma de idei legate, o suma de actiuni, si de perceptii..Viata e contact, si comunicare cu ceilalti, e imagine, si film, e traire si formare de amintiri..Viata e spatiul comun pe care il impartim cu toti ceilalti..
Putem povesti si vorbi multe despre viata..Asa cum ne putem imagina fiecare..Putem arata, putem explica cu exemple personale..Dar viata e cea unica, pe care o traim fiecare intr-un mod original..Si toate abordarile noastre se fac din punctele noastre de vedere..
Nu mai stiu ce sa zic despre viata..Pentru ca, in fata atitor posibile cuvinte, parca imi vine sa tac, si doar sa privesc..Sa ma uit la viata dimprejur, si sa o admir doar..Sa ma gindesc la viata ca la un dar divin, la sanatate ca la un noroc, si la intimplari ca la variante de schimbare..
Viata noastra e perceptie, care penduleaza intre realitate, si vis..E spatiul nostru interior..E fiinta care pluteste pe deasupra atitor repere construite..E ce simtim ca sintem, printre ceilalti..
MA gindesc la viata pentru ca am in constiinta si moartea..Si pentru ca simt ca atit cit traim sintem constienti, ca odata, cindva, si noi ne vom termina..Pentru ca asa ne e fiinta..
Nu stiu cum e sa traiesti cu adevarat, pentru ca nu m-a invatat nimeni asta..Am facut-o singur, experimentind.. Pas cu pas..Incercind, si invatind din greseli..
Sigur, se pot spune multe, si nenumarate, bune, si rele..Dar viata noastra e lumea, sintem noi, sint ceilalti, e un drum, o alternativa sociala, e speranta care ne duce sufletul inainte..
Uneori mai obosim..Si vrem sa uitam de tot, si toate..Cita viata am trait, ce am fost, ce sintem..Sa uitam, si sa ne eliberam..Ca sa incepem iar, de acolo, si atunci..Asa. pur si simplu, fara regrete sau amintiri..De la zero..

No comments:

Post a Comment