Monday, December 9, 2013

Responsabilitatile celorlalti

Ma uit la ce se intimpla in Romanica, si ma gindesc ca poporul nu prea realizeaza ce i se intimpla, e cam autist, asta probabil dupa 45 de ani de comunism..E de inteles, de fapt..Pentru ca, privit asa, din exterior, Romanica e zona in care se intilnesc hotii si cu prostii..Decit..Iar cealalta lume, cea normala, si care ar trebui sa constituie majoritatea, e pur si simplu scoasa din toate calculele..
Si zic asta pentru ca hotii au metode, pe care le-au preluat toti..Cind e prins cite unul cu o chestie absolut evidenta, ei bine, atunci respectivul incepe showul..Sint de vina ceilalti, oricine ar fi ei, conspiratia mondiala, interesele, asociatia pentru protectia animalelor mici, extraterestrii, vecinul de deasupra, pestii balon, ghetzarii, gaurile negre, exploziile solare, rotatia pamintului, clovnii, paznicii, vatmanii, coafezele, etc etc..
Cit mai dureaza pina se stabileste o scara a responsabilitatilor fiecaruia? Pentru ca asa cum e situatia, daca se continua, e acelasi bilci de care am cam obosit cu toti..Cit va mai dura pina vom avea curajul sa ne privim in oglinda, si sa invatam sa ne acceptam defectele, asa cum ne acceptam calitatile?
Se pare ca societatea romaneasca are nevoie de timp ca sa se reaseze..Asta e..

No comments:

Post a Comment