Sunday, December 29, 2013

Armoniile verii

Ce bine suna ritmurile verii..Asa ca si cind am fi uitat tot ce a existat vreodata..Ca si cind te lasi acoperit de ritmurile unor cintece usoare, si firesti..Fara sa-ti imaginezi nimic altceva, decit..Cind esti acoperit de o umbrela mare, si te lafai, pe o plaja, plina cu fiinte iubitoare de libertate..Un loc in care cinta toti, si se bea bere, si toti viseaza la ceva ce e universal..
Ma mai gindesc cum era in unele trecuturi..Ca sa le compar cu ce vad acum..

2 comments:

  1. Armoniile verii in toiul iernii... pai asta este secretul echilibrului personal... sa te gandesti la vara cand afara totul e inghetat... Vorbeai de fericire intr-unul dintre bloguri... cred ca asta este una dintre formele fericirii... sa te gandesti și sa retraiesti acele momente care ti-au bucurat sufletul. Exista o multime de forme ale fericirii, incepand cu micile bucurii pana la fericiri mai mari sau mai mici... Insa multi dintre noi inteleg fericirea ca fiind expresia unei singure stari care de cele mai multe ori aduce mai multa nefericire decat fericire autentica... indragosteala...

    ReplyDelete
  2. Acuma, cum spui, fericirea mare si sublima nu prea exista..Sint fericiri mai mici, dar la fel de adevarate..O plimbare, o intilnire, o amintire, o senzatie, o traire, etc etc..Un gind care sa se duca spre oameni deosebiti..Sint atit de multe, cite nu ne inchipuim.. Un peisaj exotic imaginat, un cadou mai mic, sau mai mare, o intimplare neasteptata..
    Aici, cred ca sint multe de spus..E ca in povestea cu marul lui Newton, cind se spune ca el a descoperit formula atractiei universale F=k*m1*m2/r^2 cind vedea cum cade un mar, atras de atractia gravitationala, si generalizind gindul, la modul ca, poate, si luna e atrasa, si captiva, ca satelit natural, tot de aceeasi forta..Intuitia lui a fost geniala, dar marul acela care a cazut a provocat o serie de ginduri care s-au legat impreuna, doar pentru ca mintea lui Newton era intr-o mare cautare anterioara..Asa si cu fericirea, ne vine daca stim sa o asteptam..Ca mai toate lucrurile in viata, cred..
    Fiecare om e managerul propriilor fericiri, el se cunoaste cel mai bine..Si cred ca fericirea e o metoda de implinire, mai mult decit o forma de a fugi de nefericire..De fapt sint multe variante, tot atitea cite suflete..

    ReplyDelete