Thursday, September 26, 2013

Pasiuni

M-au impresionat dintotdeauna marile pasiuni..Cele profunde, adinci, ale sufletului..Si cele care se povestesc cu o voce obisnuita, aproape monotona..Sau cintate in versuri simple si citeva armonii..
Marile pasiuni apar printre unele rinduri uneori..Sau printre formule, sau idei, alteori..Se pot citi usor...Si se pot intelege de cei care au trait acea educatie comuna, a mintii si sensibilitatii..
Rezultatele marilor pasiuni sint chestii construite..Au fost elaborate nu muncind din greu, ci intuind raspunsul cel mai bun..Folosind acea scurtare a drumului, pe care o vede doar o minte exceptionala..Ideea geniala apare atunci cind mintea, dupa cercetari indelungi, spune ceva simplu si direct (sub o forma sau alta)..Si rezultatele acestea sint aplicate astazi..
De fapt, societatile au si ele "starile" lor..Si nivelele lor de evolutie..Si uneori nu pot sa inteleaga ceva anume, chiar daca acel ceva e genial..Se mai intimpla..Ce ar fi facut Beethoven pe vremea Imperiului Roman? Sau Einstein in Evul Mediu?
Toata evolutia se bazeaza pe elaborari de idei si variante, care sa functioneze..Idei care au fost generate, intotdeauna de mari pasiuni, si de minti, care au putut sa le dezvolte..Asa am mers inainte, pas cu pas.. Bine, aici e o discutie lunga despre cite frine s-au pus tot timpul..

3 comments:

  1. Filmul posibil al pasiunilor e mai bine sa ramina fara cuprins si final, si fiecare sa-si faca in minte propriul scenariu, altfel nu are farmec..

    ReplyDelete
  2. ...dar scenariul trebuie sa cuprinda doua persoanaje cu propriiile scenarii, care intr-o anumita masura trebuie sa cadreze...

    ReplyDelete
  3. Fiecare avem in minte scenarii posibile, pe termen scurt, sau lung..Probabil ca cei care se inteleg cel mai bine sint cei care au scenarii asemanatoare:)

    ReplyDelete