Sunday, September 22, 2013

Anotimpurile sufletului

Inspiratia vine rar..E fandosita..Si fitoasa..Si neprietenoasa..Nu apare cind o chemi..Vine cind are chef..Si cind ai si uitat cum mai arata..Dar si cind vine e o chestie..Ea e prietena cu tanti Revelatia..Si cu domnul Vis.. au ei o prietenie a lor..Stau impreuna, si vin deodata..Cind vin..Ca de multe ori te lasa cind ti-e lumea mai draga, cum se zice..Cind se zice..
Si doamnei Inspiratie ii place muzica, foarte mult..Vine chemata de ritmuri si armonii..Cu cit mai ample si clare si elaborate, cu atit mai bine..Altfel sta acasa..Si nu raspunde nici la telefon macar..
De fapt e si o chestie de context..Ca daca nu ai la ce sa te gindesti, normal ca nu se leaga nimic..E ca si cum ai calatori in desert si ai vrea sa te plimbi pe strazile unui oras, asa, deodata..Na..
Si doamna asta vine exact cind te astepti mai putin..Pac-pac, iti face o vizita, si iti aduce de toate..De ramii masca..A, si vine si cu valize cu amintiri..Ca asa e frumos..Ca sa faci cadouri, nu? A, plus ca are si imagini-fotografii, si filmulete in bagaje..Ca e o doamna ce se respecta..In stilul anilor aia..
Glumim, ne ofticam, ne gindim, si ne lasam purtati pe drumurile trecuturilor, cu placerea de a savura aromele tari..Ne place sa fim alintati de dulcegarii, dap, si ne mai place sa simtim ca am trait in cercuri de suflete impreuna..Care cercuri s-au evaporat in vremurile astea reci..Reci cit au putut fi daca ar fi venit dintr-o glaciatiune pe care nu am stiut-o..Dar pe care am simtit-o atit de adinc..Si care a incercat sa ne deseneze cristale pe geamul pe care incercam sa privim spre lume..
Stiu ca va veni si iarna..Iernile vin..Si ne vor veni..Cu tot, cu ce sint..Si vor incerca sa ne acopere cu cristale atent construite, de gheturi..Cu munti de zapezi..Cu frigul abstractizarilor..Cu interiorizari..Si cu uitari..
Toate anotimpurile isi au dreptul lor asupra timpului nostru..Si noi le acceptam..Asa cum sint..Si asa cum sintem..

No comments:

Post a Comment