Sunday, September 22, 2013

Ansambluri

Cred ca sintem mai degraba norocosi decit nenorocosi..Si mai degraba buni si sinceri decit prosti si meschini.. Chestia e ca avem sanse rare sa ne aratam fata reala..Oricum, cui sa-i mai pese..
De fiecare data cind ma trezesc tremurind dupa vreun cosmar, ma uit imprejur, si ma gindesc ca e bine..Chiar daca ma mai lovesc depresiile astea cretine si induse complet artificial..In fine..Viata asta incropita din bucati de fericiri-tristeti-dureri-sperante e cam tot ce ne permitem..Desi, daca ma gindesc bine, parca n-ar fi chiar o fericire sa ai toti banii de pe lume si sa te indobitocesti de plictiseala..E o chestie si de noroc, si de alegere..
Cred ca ce face viata asta interesanta e varietatea..Sa traiesti cit mai multe chestii posibile..Dar nu de alea concreto-reale cu calatorii prin teritorii stranii..Nuuuu, ca alea sint prea apucabile..Prea imediate..E cu mult mai interesant sa afli chestii traznet, si sa calatoresti prin imaginatia cea mai imaginatoare..Ca e imaginatia ta proprie, sau a unor neni sau tanti cu talent..Aia adevarati de pot sa construiasca lumi intregi..Ma rog, acuma si capacitatea noastra de receptare e limitata..Dar cind dai peste o opera autentica, oooo, uiti de toate si te lasi dus de val..
Bine, e greu de definit ce inseamna pentru fiecare o opera..
Cred ca am un urias defect profesional..Adica eu construiesc pe baze geometrice..Si la mine vizualul e primordial, fie ca e concret pe modelul din computer, fie ca e in minte..Trebuie sa "vad" in minte inainte sa il fac..Si asta e si in scris..Combin ideile mecanic, ca si cum as combina componentele intr-un ansamblu..Si le asamblez cu suruburi, pe toate..Adica cine vrea poate sa demonteze ansamblul si sa-l reconstruiasca altfel.. E la alegere..Trebuie un pic de talent, si de cunoastere..Daca le ai, e foarte simplu..De fapt toate sint simple.. Doar noi le complicam ca sa ne dam interesanti:))

No comments:

Post a Comment