Tuesday, November 12, 2013

Timpul fiintei

Timpul e fluid..Curge..Se plimba pe toate strazile, continuu..Vede toate transformarile anotimpurilor, si zimbeste cinic aproape..Ne observa calm, ca intr-un film pe care il vede intr-o sala de cinema goala..Un film cu noi ca personaje, si care e construit sa para pe cit posibil, real..
Viata noastra e o secventa de intimplari, si trairi..Ca intr-un film..Sau ca intr-o varianta de destin..
Mai tin minte lumile mele de atunci..Inca..Mai vad, mai aud..Mai simt ceva ce plutea prin aer..Ce simteam ca, parca, venea dintr-un trecut ce se transforma, nestiut, intr-un viitor posibil..
Ceva exista, intr-un timp..Un reper..Ce venea de atunci..Destul de neclar..Ca sa ne arate ceva..Ceva ce stiusem, si, parca, uitasem..Ceva care ne daduse stabilitate..Firesc, prietenos, si atit de discret, pe cit de direct..
Am trait amintirile de atunci cu o placere infinita..Ne-am intors in timp, ca sa ne revedem oamenii, si drumurile vietii pe care le anticipam..Ca sa ne simtim iar copiii nestiuti ai timpului..Cei care pot visa atit de mult, si atit de sublim..Copiii ce priveau naiv acele vremuri, si care isi construiau, in minte, atitea variante de viitoruri posibile..
Uneori mai uit de trecuturi..Si ma simt atit de bine..Sa sterg din minte ce a fost..Tot..Bine, stiu, sint constient ca pe trecut nu-l putem uita atit de usor pe cit am vrea..Pentru ca el ne-a determinat..El ne-a facut ce sintem..
Dar, ca sa mergem inainte, ne prefacem ca mai uitam de trecut..Si facem pasi inainte simulind ca sintem doar noi insine, deschisi spre tot ce ni se deschide, spre un viitor inca, atit de nedeterminat..

No comments:

Post a Comment