Tuesday, November 12, 2013

Spiritul tacut

Istoria a vazut atitea variante de euri..Atitea constiinte, firi, stiluri, fiinte, si existente posibile..Atitea..Incredibil de atitea..De cind exista o istorie consemnata..Traim in 2013, anul de acum..Dupa ce au fost si imperii, razboaie, paci scrise in atitea tratate..Dupa atitea transformari..
Traim acum..Vremuri de instabilitate economica..Cind toate se schimba atit de repede..
Uneori, undeva, cineva mai cinta despre frumusete..Si noi devenim atenti..Simtim ritmul, si armoniile, pentru ca simtim ca ne cinta acele armonii universale, si ne povestesc despre tot ce sintem..Sau am fost..Ca intr-o repetare a unor fiinti ce au mai existat..Ca noi..Perfect identice..
Mai deschidem portile spre unele trecuturi, atunci cind ne simtim singuri..Ca sa ne vedem cum am fost..Ca sa ne apropiem de ceva, sau cineva..Ca sa ne vedem apropiati, de oricine, oricum, de oriunde..
Noptile ne aduc liniste..Si ne ajuta sa ne apropiem de alti oameni, din alte lumi..Si care ne-au impresionat cu gindurile lor..Oameni care au disparut de atit de mult timp..Dar, care, ne sint atit de vii, si de prezenti, ca, parca, ii atingem, si simtim ca ne vorbesc, si ca ne pot intelege cind le vorbim..Oameni atit de vii..Atit de vii.. Si atit de adevarati, cit n-am simtit ca ar fi putut fi altcineva..Oameni pe care ii simtim, ca un spirit, imprejur, cum nu ne-a fost, nimeni, inca..Ce frumos ar fi fost sa mai putem conversa cu Ovidiu..Sau cu Eminescu, sau Nichita, asa, pur si simplu..Ce lumi ne-am fi descoperit in noi, si ce frumuseti..Cite adevaruri..
Desi, vezi, poate ca si azi mai sint oameni ca ei..Dar care nu se arata..Pentru ca isi cauta sa isi pastreze spiritul intact..

No comments:

Post a Comment