Thursday, November 21, 2013

Momentele amintiri

Fiecare ne nastem cu anumite caracteristici..Si dobindim alte caracteristici pe traseul vietii..Barbatii sint duri, luptatori, hotariti, grobieni, porci uneori, e adevarat, exploratori, cautatori, mitocani, siguri pe fiinta lor, si deschisi la tot ce e o confruntare de orice fel..Iar femeile sint sensibile, mamoase, discrete, iubitoare, pacifiste, placute in toate..Acuma, intre barbati si femei este evident o prapastie psihologica destul de mare.. Si, aparent, foarte greu de trecut..Decit daca..
Este o notiune, sa-i zicem asa, care se cheama romantism..Si asta e un loc in care toti se reintorc la sensibilitatea lor de inceput..Un loc pe o plaja, intr-un apus de soare, la o petrecere cu dansuri aborigene, si cu mincaruri preparate din pesti exotici, si fructe de mare..Un loc in care toti danseaza, si se imprietenesc, si vorbesc firesc, privind la peisajele luxuriante..Un loc in care isi spun deschis tot ce au trait mai demult, si in care vor sa te cunoasca, si sa te simta si inteleaga, asa ca si cum ai fi prieten cu ei, asa cum esti prieten cu marea cea albastra, care ne inconjoara..
Stii ca rasariturile sint exact la fel ca asfintiturile..Pentru ca te vezi prin ele asa cum te vezi fata de ceilalti..
Eu ma vad, cindva, plimbindu-ma pe plajele Greciei, si vizitind toate..Ca un calator prin timp, si care e alaturi de unii oameni care au construit palate, si au elaborat teorii ce au trecut asa de usor, peste generatii..
Stii, unele momente trec..Usor..Dar altele ramin atit de adinc, in memorie..Si ne ramin repere, pentru tot ce facem, sau vom face..

No comments:

Post a Comment