Wednesday, November 27, 2013

Anticipari

Am zis despre teoriile ciudate ale unor idioti, ca sa facem diferenta..Pentru ca nu le amestecam cu speculatiile stiintifice, bazate..Nu.. Astea sint deja altceva..Dar azi datele stiintifice sint accesibile oricui, si, in consecinta, oricine se poate crede un futurolog, sau ceva..In fine..
Chiar, daca ne gindim ca-computerele erau, la inceput, niste dulapuri cu multe lampi, care consumau enorm de multa energie, si faceau calcule cu viteza melcului drogat..Iar memoriile erau infime..Si azi, dupa toate evolutiile astea: tranzistorul, circuitul integrat, procesorul, micro-dimesionizarea, ultra-super-compactizarile, avem celulare computere..Oare cum vor fi computerele peste 1000 de ani? PRobabil vor fi cuantice, sau pe baza de ADN, sau optice, ultra-miniaturale, sub forma de nasturi, sau ochelari, sau orice altceva..Cu viteze de procesare incredibile, si memorii de neimaginat inca..Tot ce se poate..Si netul la fel, va fi baza a orice.. Iar ingineria va fi una a modelelor 3D virtual-spatial-holografice..Si imprimantele 3D vor construi absolut orice a fost imaginat vreodata, simplu, si imediat..Masinile vor fi ultra-complicate, si vor fi capabile de un ajutor urias pentru orice fel de inginerie..Asta industrial vorbind..Pentru ca restul va fi complet automatizat si robotizat.. Nu vor mai exista accidente in trafic, sau blocaje, pentru ca masinile pe sosele vor fi autonome..Asa ca si aparatele de zbor individuale..
Orasele? Nu stiu, aglomerari pe sute de nivele supra si subterane..Sau supra si sub acvatice..Cu gradini interioare mari, spatii elaborate si apartamente de toate formele posibile, de la cele mai simple, la cele mai uriase si spatioase..
In turism oferta va fi deosebita..De la cruise-uri pe nave care plutesc, merg pe sol, sau zboara, pina la excursii imaginare prin teritorii mentale..Zborurile spatiale vor fi accesibile si pentru turisti..
Dar stau si ma gindesc cum va fi viata omului obisnuit, in viitor..Care va fi raportul intre noi si technologie? Cum ne va schimba mediul pe care singuri ni l-am creat? Cine vom deveni, adaptindu-ne? Vom mai gindi la fel? Vom mai iubi la fel? Si daca nu, cum? Si de ce?

1 comment:

  1. Poate a parut dramatica chestia asta cu technologia..Nu e, pentru ca avem simtul umorului, si stim ca technologia ne e prietena..Bine, mai avem contre cu ea, ca si cu o partenera feminina, dar ne place sa traim impreuna cu ea..

    ReplyDelete