Thursday, November 14, 2013

Evolutie si timp

Cred ca sintem obositi sa mai acceptam tot felul de tirituri..Peste tot, unde te uiti, vezi numai lepre si pocitanii care ne conduc..Unii mai carismatici, altii mai rigizi, dar toti la fel de lipsiti de un uman, care sa vrea sa construiasca ceva de viitor..Si aici nu e vina lor, pentru ca oameni din astia au existat tot timpul..Nu e vina lor, oricit am vrea sa gasim un tap-ispasitor cum se spune..Nu..e vina noastra, si a prostiei noastre, ca specie, care ne declaram inteligenta..
Poate ca nivelul de dezvoltare al societatii ne cam depaseste, se poate..Poate lipsa de educatie sociala se vede..Ne asumam toate nereusitele, noi, ca societate compusa din fiinte..Dar ar trebui sa si facem ceva.. Doar cu asumatul nu rezolvam nimic..Pentru ca ne-au invadat altii cu alte interese..De putere, si de bani..
Cit dracu mai continua criza asta economica? Smecherii aia cu multi bani de ce nu investesc in ceva ce sa le aduca si mai multi bani? Le e frica? Nu au curaj?
Ce timpenie..Si ce mizerie..Sintem condusi de labili psihic..
Am citit unele lucruri despre Rockefeller, sau despre Ford..Mai nene, oamenii astia au construit ceva concret.. Si-au dezvoltat afacerile, au investit, s-au dezvoltat, pentru ca ei erau oameni practici.. Ca sa nu zic despre Apple, sau Samsung, sau atitea si atitea altele, firme care explodeaza pe piata de acum..Astia au construit, au facut, nu au stat in umbra, nu s-au ascuns, cum o fac atitia..
Zic asta nu din frustrare, ci ca mi-e ciuda, ca in lumea asta care avanseaza atit de repede sint atitia manevratori de capitaluri care blocheaza evolutia, pentru ca interesele lor obscure ii fac sa se ascunda..
Aha, bun, pentru management poate iti trebuie anumita cunoastere specifica..Desi s-a demonstrat ca un inginer poate oricind sa fie un bun economist..Invers, mai greu..Si de ce nu consideram asta?

No comments:

Post a Comment