Wednesday, August 6, 2014

Viata printre cautari

Hmm..Sint multe subiecte tabu, si despre care, scriind, iti asumi riscul sa fii scuipat, injurat, facut albie de porci..Desi sint lucruri absolut naturale, si umane..
Daca te iei de religia cea asumata de multi ca fiind o ultima salvare, sau de natura umana reala, sau de viata erotico sexula iti risti multe..Chiar oameni aparent decentzi si fini spirite, ti-o trag de nu stii..Chiar pare ca toti mediocrii astia pretinsi cunoscatori se aliaza intre ei, ca, in numele unei constiinte sociale comune sa te puna la zid, pentru ca indraznesti sa treci dincolo de toate tiparele..Si oameni decentzi in viata reala reactioneaza cu o salbaticie pe care n-o anticipai, doar ca sa apere concepte incredibil de depasite..Ramii masca, si te intrebi daca ce traiesti e realitate, sau doar un cosmar aparut asa, neasteptat..
Sint foarte multi, si multe care se pretind, doar..Pentru ca fiinta lor e una profund perversa, si salbatica, si pornita sa taie absolut orice le depaseste capacitatea social formata, de intelegere..O fiintza care pozeaza in ceva ce seamana a atitudine ce deriva dintr-un echilibru sufletesc, si de gindire..Dar, care, in realitate e o proiectie a unui calau platit ieftin, ca sa elimine orice libertate..
Da..Viata e o lupta pentru a supravietui, si o intelegere a ce, cit, si cum traim..
Noi, printre ceilalti, si cautindu-ne continuu..

2 comments:

  1. Da... ai dreptate... De foarte multe ori m-am lovit de moduri total diferite de gandire... Ce-i mai dezamagitor in toata povestea asta este faptul ca omul, in general, se asteapta in mod firesc zic eu, ca si ceilalti sa gandeasca cumva asemanantor. In limita rationalului, a bunul simt, a decentei, a tratarii situatiilor intr-un mod empatic, cu intelegere si deschidere. Cineva spunea ca nu ne putem astepta la un astfel de mod de gandire si la oameni care sa fie de acord in masa cu alti oameni cand lumea este napadita de prostie si desigur, de prosti. Eu cred ca totul ni se trage de la prostie. Evolutia noastra sociala si istorica, evolutia in plan individual, tot ce tine de viata noastra in comun si individuala. Si nu se intampla asa pentru ca noi suntem prosti, ceea ce poate fi adevarat si pentru unii dintre noi, ci pentru ca traim cel mai adesea printre prosti. Obtuzitatea in gandire, refractaritatea, mentalitatile prafuite, lipsa tolerantei si a acceptarii unor idei noi, venite din alt plan decat lumea lor limitata, determina un anumit soi de perplexitate care te lasa fara cuvinte si actiune. Te blocheaza si te izoleaza de restul eliminandu-te din peisajul lor comun de gandire. Ce faci in situatia asta? Ii lasi sa gandeasca prost pentru ca nu ai ce face si te retragi in propria ta lume. Da... viata e o lupta pentru a supravietui constransi de lipsa libertatilor de tot felul unde libertatea de gandire este una dintre cele mai importante. Din pacate libertatea, oricare ar fi ea, este doar una aparenta.

    ReplyDelete
  2. Stii cum e, atunci cind spunem ca sintem maturi, si pregatiti pentru orice, ei bine, atunci apare cite un bou cu o metoda ingenioasa ca sa ne-o traga, si o incasam, pentru ca, na, la asta nu ne asteptam..Iar prostia, infinita fiind, are, probabil si o infinitate de forme de manifestare..Trebuie sa fii atent tot timpul, desi e cam obositor, pentru ca ai mult mai multe lucruri de facut decit sa fii atent la prosti..
    Stii cum e, trebuie sa raspunzi oamenilor pe masura, dar si asta e greu, mai bine sa fii aparat, relaxat, in garda, si sa nu permiti mizerii..
    Vezi, libertatea exista, dar e inteleasa de fiecare dupa cit il duce capul, de asta exista legi, reguli, si sanctiuni, pentru ca in istorie s-a vazut ca omul tinde sa incalce orice, ori civilizatia tocmai respectarea lor inseamna..
    Mie mi s-a adunat, in timp asa o sila-scirba fata de tot ce inseamna contactul cu oamenii, ca am decis sa-mi vad de ale mele, si chiar sa nu-mi pese de cretini..A, bun, cind dai peste un suflet-spirit deosebit, il simti, si il tratezi diferit, dar sansa asta e mica, si atunci ii tratezi pe toti la gramada..
    Asta e din cauza educatiei..Iar educatia din ziua de azi e facuta ineficient si jemanfichist, nu-i pasa nimanui de nimic cit ii e lui bine..Lumea in general e mult mai permisiva la mizerii decit la valori, si te poti astepta oricind la ceva rau..Binele mai exista in carti, si filme, si rareori, in viata..Pe mine m-a ajutat spiritul, si norocul, pentru ca de la oameni am avut foarte multe de tras..
    Tu spui despre mentalitati depasite, ehe, astea ar fi inofensive daca cei care le detin ar sta in banca lor, dar vezi ca nu e asa, pentru ca ei se manifesta, ei sint peste tot, si, de multe ori au pozitii sociale bune..Si n-ai cum sa relationezi cu ei, la fel cum nu ai nici cum sa te cobori atit de jos cit sa poti macar comunica..E o problema complicata, si fiecare isi cauta propria lui solutie..La mine a fost mai simplu, eu m-am concentrat pe design, ca sa fiu bun, si sa imi mearga bine jobul, iar cu idiotii caut sa ma intersectez cit mai putin, dar sint destul de acid cind sint atacat..Acuma si stilul lor e destul de agresiv, in fine, cauti sa-i cunosti, si sa inveti sa te aperi eficient, stiut fiind ca, uneori, cea mai buna aparare e atacul, asta cind nu prea ai de ales..Dar trebuie bine gindite dinainte toate, ca sa nu te trezesti descoperit cind nu te astepti..

    ReplyDelete